-
Dup kødet tørt, og gnid det hele vejen rundt med en blanding af salt og sukker. Kom kødet i en plasticpose, og læg i køleskab natten over.
-
Skær hver citron i 3 skiver. Kom citroner og salt i en pose, og vend rundt. Lad saltet trække med citronerne natten over.
-
Rør smørret sammen med dijonsennep, estragon og revet hvidløg. Pak i film og stil i køleskabet.
-
Tag kødet ud af køleskabet, en time før det skal steges.
-
Sæt varmluftsovnen på 215 grader.
-
Tag kødet ud af posen og kom i en bradepande. Sæt stegetermometer i og stil i ovnen.
-
Lad kødet stege ca. 20 minutter, indtil overfladen ser lækker og ganske mørk ud. Skru ned til 175 grader, og lad kødet stege indtil 60 grader. Det tager ca. 40 minutter.
-
Vask kartoflerne og fordel dem i en anden (smurt) bradepande. Lad dem bage under kødet i ovnen i ca. 35 minutter, hvis de ikke er alt for store. Ellers skal de have lidt længere tid.
-
Tag citronerne ud af posen og dup tørre. Steg dem på en grillpande eller almindelig pande i en anelse olie. Citronsaften smager nu mildt og aromatisk og er god at dryppe over retten.
-
Svits svampene i olie på en pande.
-
Server kartofler og svampe med gode skiver kød, dijonsmør, stegesky og citron.
-
Bon appetit!