Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Thai-kyllingesuppe med chili og lime

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
4 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 300 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g kyllingebrystfilet
  • 300 g kyllingebrystfilet
  • {{ 250 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g champignon eller andre svampe
  • 250 g champignon eller andre svampe
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} - {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} fed hvidløg
  • 2 - 3 fed hvidløg
  • {{ 10 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g frisk ingefær
  • 10 g frisk ingefær
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} - {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} thai chili
  • 1 - 2 thai chili
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl umami kyllingefond
  • 3 dl umami kyllingefond
  • {{ 7 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl vand
  • 7 dl vand
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk olie
  • 2 spsk olie
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} - {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk limesaft
  • 1 - 2 spsk limesaft
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} - {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk rørsukker
  • 2 - 3 tsk rørsukker
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} - {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk fishsauce eller lidt salt
  • 2 - 3 tsk fishsauce eller lidt salt
  • {{ 150 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g ægnudler
  • 150 g ægnudler
  • friske korianderblade
  • friske korianderblade
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} - {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} forårsløg
  • 2 - 3 forårsløg

Tilberedning

  1. Skær kyllingekødet i strimler. Rens svampene, og skær dem i mindre stykker. Pil hvidløgsfeddene, og hak dem fint. Skræl ingefæren og hak den fint. Rens chilierne for kerner, og snit dem fint.
  2. Giv umami kyllingefond og vand et opkog i en gryde, og hold det varmt.
  3. Varm en dyb pande med olie, og steg hvidløg, ingefær og chili i 1 minut. Tilsæt kyllingekødet, og steg under omrøring i 2-3 minutter, til kødet bliver hvidt. Tilsæt den varme fond og svampe, og lad suppen simre i 3-5 minutter.
  4. Smag til med limesaft, sukker og fishsauce eller salt – smagen skal balancere mellem det stærke, søde, syrlige og salte.
  5. Læg nudlerne i suppen, og lad det simre under omrøring til nudlerne er møre (3-5 minutter).

 

ANRET suppen i varme suppeskåle, og pynt med, friske korianderblade og evt. fintsnittede forårsløg.