Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Boeuf Stroganoff

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
4 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 500 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} - {{ 600 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g oksefilet
  • 500 - 600 g oksefilet
  • salt og peber
  • salt og peber
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} løg
  • 1 løg
  • {{ 250 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g markchampignon
  • 250 g markchampignon
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk olivenolie
  • 1 spsk olivenolie
  • {{ 25 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g smør
  • 25 g smør
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk tomatpuré
  • 1 spsk tomatpuré
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk hvedemel
  • 1 spsk hvedemel
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl umami kalvefond
  • 3 dl umami kalvefond
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl cremefraiche 38 %
  • 1 dl cremefraiche 38 %
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk paprika
  • 2 tsk paprika
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} - {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk dijonsennep
  • 1 - 2 tsk dijonsennep
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} - {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk citronsaft
  • 1 - 2 tsk citronsaft
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} håndfuld persille
  • 1 håndfuld persille
  • Kartoffelmos
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} kg melede kartofler
  • 1 kg melede kartofler
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} ltr vand
  • 1 ltr vand
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk groft salt
  • 1 tsk groft salt
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl sødmælk
  • 2 dl sødmælk
  • {{ 50 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g smør
  • 50 g smør
  • salt og peber
  • salt og peber

Tilberedning

  1. Skær kødet i ca. 1 cm tykke strimler, og krydr dem med salt og peber. Pil løget, og hak det fint. Rens champignonerne, og skær dem i kvarter eller skiver.
  2. Brun halvdelen af kødet ad gangen ved høj varme i en dyb pande med olivenolie – ca. 1 minut på hver side. Læg kødet på et fad.
  3. Smelt smørret på panden, og steg løgene blanke. Tilsæt champignon, og steg dem i 3-5 min. Krydr med salt og peber, tilsæt tomatpuré, og varm det igennem.
  4. Drys melet over løg og svampe, og rør rundt til det er opsuget. Tag panden af varmen, og tilsæt umami kalvefond under omrøring. Giv det et opkog under omrøring. Skru ned, og lad saucen simre i 5-8 min.
  5. Tilsæt cremefraiche, og smag til med paprika, sennep, salt og peber – og evt. en smule citronsaft.
  6. Vend det brunede kød og kødsaft i saucen, og varm det forsigtigt i ca. 2 minutter.

 

Kartoffelmos:

  1. Skræl kartoflerne, og skær dem i grove stykker. Kog dem helt møre i saltet vand (ca. 15 minutter).
  2. Varm mælk og smør i en gryde.
  3. Hæld vandet fra kartoflerne, og pres dem gennem en sigte eller en purépresse. Rør mælk/smørblandingen i mosen, og smag til med salt og peber

 

ANRET den færdige Boeuf stroganoff med kartoffelmos og persilledrys.