-
Klargør alle grøntsagerne.
-
Varm en stor gryde godt op. Skær kødet (fx rådyr eller krondyr) i terninger og brun det herefter i rapsolie, til det er flot gyldent.
-
Skær grove terninger af løg, gulerødder, knoldselleri og kartofler. Kom grøntsagerne og de tørrede bær (fx solbær, kirsebær, tranebær eller blåbær) i gryden, og lad dem stege sammen med kødet i ca. 5 minutter.
-
Skyl perlebyggen i en si, og kom den i gryden.
-
Tilsæt øl, og lad det koge op. Tilsæt vand, og lad kødet simre under låg i 1-1½ time.
-
Smag efter, om kødet er mørt, efter en times tid. Hvis ikke, så lad det simre lidt længere.
-
Krydr med salt, peber og nogle dråber eddike.
-
Drys hakket persille og revet peberrod over retten lige inden servering. Sæt gryden på bordet, og spis brød til.
-
Opskriften er fra bogen "Ny Nordisk Hverdagsmad" af Claus Meyer, Arne Astrup mfl.
-
Voila!