Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Lam med artiskokcreme

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
4 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • Lam med artiskokcreme
  • Lam med artiskokcreme
  • {{ 500 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g lammekød
  • 500 g lammekød
  • {{ 8 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk laurbærblade
  • 8 stk laurbærblade
  • tynde skiver citron
  • tynde skiver citron
  • salt og peber
  • salt og peber
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} ds artiskokhjerter
  • 1 ds artiskokhjerter
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl olivenolie
  • 1 dl olivenolie
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} fed hvidløg
  • 2 fed hvidløg
  • persille
  • persille

Tilberedning

Skær kødet i mundrette stykker, og kom dem på spyd med laurbærblade og citron. (Jo længere spyddene ligger i køleskabet, jo kraftigere bliver laurbærsmagen.) Pensl med lidt olie, drys salt og peber på, og grill til kødet får en fin farve. Kom afdryppede artiskokker og olie i en blender. Blend til konsistensen er cremet, men stadig lidt grov. Smag til med hvidløg og rigeligt salt og peber. Vend hakket persille i artiskokcremen eller brug det som pynt.

Det er en god idé at lægge laurbærbladene i blød sammen med træspyddene. Så knækker de nemlig ikke så nemt. Server evt. med en bagt kartoffel!

Kilde: Irma krydderiet 2, 2004