Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Lam med artiskokcreme

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
4 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 500 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "g", false: "g" || "g"} [(500 * numberOfPeopleRatio <2)] }} lammekød
  • 500 g lammekød
  • {{ 8 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "stk.", false: "stk" || "stk."} [(8 * numberOfPeopleRatio <2)] }} laurbærblad
  • 8 stk. laurbærblad
  • tynd skive citron
  • tynd skive citron
  • salt og peber
  • salt og peber
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "dåse", false: "dåser" || "dåse"} [(1 * numberOfPeopleRatio <2)] }} artiskokhjerte
  • 1 dåse artiskokhjerte
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "dl.", false: "dl." || "dl."} [(1 * numberOfPeopleRatio <2)] }} olivenolie
  • 1 dl. olivenolie
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "", false: "" || ""} [(2 * numberOfPeopleRatio <2)] }} fed hvidløg
  • 2 fed hvidløg
  • persille
  • persille

Tilberedning

Skær kødet i mundrette stykker, og kom dem på spyd med laurbærblade og citron. (Jo længere spyddene ligger i køleskabet, jo kraftigere bliver laurbærsmagen.)

Pensl med lidt olie, drys salt og peber på, og grill til kødet får en fin farve.

Kom afdryppede artiskokker og olie i en blender. Blend til konsistensen er cremet, men stadig lidt grov. Smag til med hvidløg og rigeligt salt og peber.

Vend hakket persille i artiskokcremen eller brug det som pynt.  

Det er en god idé at lægge laurbærbladene i blød sammen med træspyddene. Så knækker de nemlig ikke så nemt. Server evt. med en bagt kartoffel! Kilde: Irma krydderiet 2, 2004