Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Fyldt lammekølle med grønne bønner i persillefløde

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 1 t sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
4 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • Fyldt lammekølle med grønne bønner i persillefløde
  • Fyldt lammekølle med grønne bønner i persillefløde
  • {{ 1.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} kg lammekølle
  • 1.5 kg lammekølle
  • salt og peber
  • salt og peber
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} fed hvidløg
  • 2 fed hvidløg
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk rosmarin
  • 2 spsk rosmarin
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk timian
  • 2 spsk timian
  • {{ 25 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g smør
  • 25 g smør
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl perlespelt
  • 3 dl perlespelt
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl piskefløde
  • 1 dl piskefløde
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk mayonnaise
  • 1 spsk mayonnaise
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk citronsaft
  • 2 tsk citronsaft
  • {{ 6 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk bredbladet persille
  • 6 spsk bredbladet persille
  • {{ 500 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g grønne bønner
  • 500 g grønne bønner

Tilberedning

Sæt ovnen på 225 grader. Udben lammekøllen helt. Bank evt. den tykkeste del lidt fladere. Drys den godt med salt og peber. Riv hvidløg og kom det ud på kødet. Drys urter over. Rul sammen som en roulade og læg den med lukningen nedad i en mindre bradepande. Kom smørklatter på stegen og stik et stegetermometer ind i kødet. Steg kødet i 20 minutter. Skru ned til 160 grader og steg videre indtil stegetermometeret viser 60 grader (for rosa stegt kølle). Begynd at kigge efter 15 minutter. Kog perlespelt efter anvisning. Kom fløde, mayonnaise og citronsaft i en skål. Rør rundt og smag til med salt og peber. Vend persille heri. Kog bønnerne møre i 4-5 minutter. Afdryp og vend med persille fløde.

Server lammekødet med perlespelt og bønner.

Pynt med hele persilleblade.