-
Sæt ovnen på 225 grader.
-
Udben lammekøllen helt. Bank evt. den tykkeste del lidt fladere. Drys den godt med salt og peber.
-
Riv hvidløg og kom det ud på kødet. Drys urter over. Rul sammen som en roulade og læg den med lukningen nedad i en mindre bradepande. Kom smørklatter på stegen og stik et stegetermometer ind i kødet.
-
Steg kødet i 20 minutter. Skru ned til 160 grader og steg videre indtil stegetermometeret viser 60 grader (for rosa stegt kølle). Begynd at kigge efter 15 minutter.
-
Kog perlespelt efter anvisning.
-
Kom fløde, mayonnaise og citronsaft i en skål. Rør rundt og smag til med salt og peber. Vend persille heri.
-
Kog bønnerne møre i 4-5 minutter. Afdryp og vend med persille fløde.
-
Server lammekødet med perlespelt og bønner.
-
Pynt med hele persilleblade.
-
Bon appetit!