Se opskriften på basmati ris med dukkah og braiseret lammekølle. Vi har samlet et stort udvalg af lette og lækre madopskrifter. Se dem alle her.
Tilberedning
Sæt ovnen på 225 grader.
Læg lammekøllen i en ildfast form, og drys den godt med salt og peber. Brun køllen midt i ovnen i 15 minutter.
Tag kødet ud, og skru ovnen ned til 175 grader.
Hæld tomat, kokosmælk og hvidløg i formen, og stil lammet tilbage i ovnen. Lad det braisere i ca. 1 time. Stegetermometeret bør vise 66–68°.
Skyl risen og kom den i en gryde med frisk vand og lidt salt. Kog risen efter anvisning. Hak mandlerne fint, og kom dem i en skål med krydderier, salt og sukker.
Skær kødet i skiver, og server med ris og sauce. Drys dukkah over efter princippet smag og behag.
Læg lammekøllen i en ildfast form, og drys den godt med salt og peber. Brun køllen midt i ovnen i 15 minutter.
Tag kødet ud, og skru ovnen ned til 175 grader.
Hæld tomat, kokosmælk og hvidløg i formen, og stil lammet tilbage i ovnen. Lad det braisere i ca. 1 time. Stegetermometeret bør vise 66–68°.
Skyl risen og kom den i en gryde med frisk vand og lidt salt. Kog risen efter anvisning. Hak mandlerne fint, og kom dem i en skål med krydderier, salt og sukker.
Skær kødet i skiver, og server med ris og sauce. Drys dukkah over efter princippet smag og behag.