Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Basmati ris med dukkah og braiseret lammekølle

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 1 t 30 min sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
4 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk lammekølle
  • 1 stk lammekølle
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk fed hvidløg
  • 2 stk fed hvidløg
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} ds cherrytomater
  • 1 ds cherrytomater
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} - {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} ds kokosmælk
  • 2 - 2 ds kokosmælk
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl basmati ris
  • 3 dl basmati ris
  • salt og peber
  • salt og peber
  • Dukkah
  • Dukkah
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl mandler
  • 1 dl mandler
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk spidskommen
  • 1 tsk spidskommen
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk koriander
  • 1 tsk koriander
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk sukker
  • 1 tsk sukker
  • {{ 0.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk salt
  • 0.5 tsk salt

Tilberedning

Sæt ovnen på 225 grader. Læg lammekøllen i en ildfast form, og drys den godt med salt og peber. Brun køllen midt i ovnen i 15 minutter. Tag kødet ud, og skru ovnen ned til 175 grader. Hæld tomat, kokosmælk og hvidløg i formen, og stil lammet tilbage i ovnen. Lad det braisere i ca. 1 time. Stegetermometeret bør vise 66–68°.

Skyl risen og kom den i en gryde med frisk vand og lidt salt. Kog risen efter anvisning. Hak mandlerne fint, og kom dem i en skål med krydderier, salt og sukker.

Skær kødet i skiver, og server med ris og sauce. Drys dukkah over efter princippet smag og behag.