Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Cassoulet med bacon

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 45 min sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
4 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} ps hvide bønner
  • 1 ps hvide bønner
  • {{ 300 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g friland bacon
  • 300 g friland bacon
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk stort løg
  • 1 stk stort løg
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} fed hvidløg
  • 2 fed hvidløg
  • olie
  • olie
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl hvidvin
  • 2 dl hvidvin
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk laurbærblade
  • 3 stk laurbærblade
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk paprika
  • 2 tsk paprika
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk tørret timian
  • 2 tsk tørret timian
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk tomatkoncentrat
  • 3 spsk tomatkoncentrat
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} l vand
  • 1 l vand
  • {{ 40 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g smør
  • 40 g smør
  • salt og peber
  • salt og peber
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} godt brød
  • 1 godt brød

Tilberedning

Kom bønner i en skål og dæk med koldt vand. Lad stå i 12 timer. Hæld vandet fra. Skær bacon i skiver og hak løg og hvidløg. Svits i en stor gryde med olie. Kom vin, laurbærblade, paprika, timian og tomatkoncentrat i gryden. Hæld 1 liter vand i gryden og lad retten simre i ca. 45 minutter, indtil bønnerne er møre. Tilfør evt. vand løbende. Vend smørret i gryden for smagens skyld og smag til med salt og peber. Server et godt brød til.

PS: Det er en stor portion, så der er nok til et lille  ekstramåltid dagen efter.

Tip: Smag retten til med Irmas hønsefond, hvis du ønsker en mere intens smag.