Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Citronstegt kullerfilet med stuvet spinat, kogte kartofler, eddike glaseret gulerod og løg

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 40 min sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
4 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 4 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk kullerfilet
  • 4 stk kullerfilet
  • Lidt olie til stegning, salt og peber efter smag
  • Lidt olie til stegning, salt og peber efter smag
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} økologiske citroner
  • 2 økologiske citroner
  • {{ 650 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g kartofler
  • 650 g kartofler
  • {{ 500 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g stuvet spinat
  • 500 g stuvet spinat
  • {{ 250 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g snack gulerødder
  • 250 g snack gulerødder
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} små skalotteløg
  • 3 små skalotteløg
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk rapsolie
  • 2 spsk rapsolie
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} - {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk æble eddike
  • 1 - 2 spsk æble eddike
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} håndfuld frisk timian
  • 1 håndfuld frisk timian
  • Salt og peber
  • Salt og peber

Tilberedning

Kog kartoflerne møre i let saltet vand. Varm den stuvede spinat op ved lav varme.

Halver gulerødderne, pil løggene og skær dem ud i ringe. Varm en pande op, kom olie på når den er varm og kom gulerødderne i. Steg dem ca 3 min, kom løgene i og steg videre 2-3 min. Kom eddike, salt og peber i og lad dem stege indtil eddiken er fordampet. Kom timian i panden, rør rundt og tag panden af varmen. 

Sæt panden til side.

Skær citronerne ud i tynde ringe. Varm en stor pande op, kom lidt olie i bunden og steg fisken med oversiden ned, først i ca 5 min. Tag fisken op, kom citron skiverne i bunden af panden og læg så fisken over med den anden side nedad. Kom låg over panden og steg videre 5-10 minutter. Drys med salt og peber. 

Brug evt. låget når du skal vende fisken om. Du kan lade citron skiverne blive som deko på fisken ved servering. 

Server kullerfileterne på en bund af stuvet spinat, lidt kogte kartofler og eddike dampet grønt.
Drys evt med lidt timian.