Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Gråand med rodfrugter og pære

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 40 min sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
4 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl perlespelt
  • 3 dl perlespelt
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} pk gråandefilet
  • 2 pk gråandefilet
  • salt og peber
  • salt og peber
  • smør
  • smør
  • rapsolie
  • rapsolie
  • et par timiankviste
  • et par timiankviste
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk ribsgele
  • 2 spsk ribsgele
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk vildtfond
  • 2 tsk vildtfond
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk citron
  • 1 stk citron
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk knoldselleri
  • 1 stk knoldselleri
  • {{ 4 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk porrer
  • 4 stk porrer
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk pærer
  • 2 stk pærer

Tilberedning

Kog spelten efter anvisning på emballagen.

Tjek kødet for hagl (kig efter huller i kødet). Skær kødet ud i 4 passende stykker, såfremt der kun er et stykke pr. pakke. Dup kødet tørt og krydr med salt og peber. Brun kødet på begge sider i en pande i smør og rapsolie. Kom timianstilkene heri sammen med 2-3 dl vand. Læg låg på panden og lad kødet braisere i ca. 10 minutter.

Imens skrælles knoldsellerien og skæres i tynde strimler. Skær porrerne i grove skiver. Svits dem møre på en pande i rapsolie i 2-3 min. Pærerne skæres i både og svitses med yderligere 5 minutter. Smag til med salt, peber og lidt citronsaft. 

Tag kødet op når det føles fast og er gennemstegt. Smag skyen til med ribsgele, vildtfond og citronsaft.

Server gråand med skysauce, spelt og grøntsager.

Tip: Lad en skefuld flødeost eller blåskimmel ost smelte ned i skyen før servering.

Husk: Gråand bliver skudt, så tjek for hagl inden tilberedning, så tandskader undgås. Gråand håndteres som fjerkræ og holdes derfor adskilt fra de øvrige fødevarer.