-
Kog spelten efter anvisning på emballagen.
-
Tjek kødet for hagl (kig efter huller i kødet). Skær kødet ud i 4 passende stykker, såfremt der kun er et stykke pr. pakke. Dup kødet tørt og krydr med salt og peber.
-
Brun kødet på begge sider i en pande i smør og rapsolie. Kom timianstilkene heri sammen med 2-3 dl vand. Læg låg på panden og lad kødet braisere i ca. 10 minutter.
-
Imens skrælles knoldsellerien og skæres i tynde strimler.
-
Skær porrerne i grove skiver. Svits dem møre på en pande i rapsolie i 2-3 min.
-
Pærerne skæres i både og svitses med yderligere 5 minutter. Smag til med salt, peber og lidt citronsaft.
-
Tag kødet op når det føles fast og er gennemstegt. Smag skyen til med ribsgele, vildtfond og citronsaft.
-
Server gråand med skysauce, spelt og grøntsager.
-
Tip: Lad en skefuld flødeost eller blåskimmel ost smelte ned i skyen før servering.
-
Husk: Gråand bliver skudt, så tjek for hagl inden tilberedning, så tandskader undgås. Gråand håndteres som fjerkræ og holdes derfor adskilt fra de øvrige fødevarer.
-
Bon appetit!