Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Kikærter og linser med gulerødder og babyspinat

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 1 t sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
4 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 200 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g tørrede kikærter
  • 200 g tørrede kikærter
  • {{ 200 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g belugalinser
  • 200 g belugalinser
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} løg
  • 2 løg
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} hvidløgsfed
  • 1 hvidløgsfed
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} cm grøn chili
  • 2 cm grøn chili
  • {{ 8 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g ingefær
  • 8 g ingefær
  • {{ 1.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk rapsolie
  • 1.5 spsk rapsolie
  • {{ 0.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk tørrede chiliflager
  • 0.5 tsk tørrede chiliflager
  • {{ 0.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk stødte nelliker
  • 0.5 tsk stødte nelliker
  • {{ 0.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk stødt kardemomme
  • 0.5 tsk stødt kardemomme
  • {{ 0.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk stødt spidskommen
  • 0.5 tsk stødt spidskommen
  • {{ 0.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk kanel
  • 0.5 tsk kanel
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk stødt gurkemeje
  • 1 tsk stødt gurkemeje
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk garam marsala
  • 1 tsk garam marsala
  • {{ 70 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g tomatkoncentrat
  • 70 g tomatkoncentrat
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl grøntsagsbouillon
  • 3 dl grøntsagsbouillon
  • {{ 200 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g creme fraiche
  • 200 g creme fraiche
  • salt og peber
  • salt og peber
  • Hertil:
  • Hertil:
  • {{ 4 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} gulerødder
  • 4 gulerødder
  • {{ 0.25 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} bdt babyspinat
  • 0.25 bdt babyspinat
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl hasselnøddekerner
  • 1 dl hasselnøddekerner

Tilberedning

Læg kikærter i blød dagen før og kog kikærter og linser efter anvisning på pakken. Hak løg, hvidløg og grøn chili og riv ingefæren. Sauter det i rapsolie. Tilsæt alle de tørre krydderier og rist dem godt af, uden de brænder på. Tilsæt tomatkoncentrat og bouillon. Kog saucen godt igennem og tilsæt de kogte linser og kikærter. Kom til sidst creme fraiche i. Smag til med salt og peber. Skræl og skær gulerødderne på langs. Steg dem møre i olivenolie og krydr med salt og peber. Anret gulerødderne med kikærter, babyspinat og et drys af ristede hasselnøddekerner. 

Opskrift udviklet af Cofoco.