Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Kofta med gule ris og yoghurt

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 1 t sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
4 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • kofta
  • kofta
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk spidskommen
  • 1 tsk spidskommen
  • {{ 350 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g hakket Jersey oksekød
  • 350 g hakket Jersey oksekød
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl havregryn
  • 1 dl havregryn
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk ingefær
  • 1 spsk ingefær
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} fed hvidløg
  • 2 fed hvidløg
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk salt
  • 1 tsk salt
  • peber
  • peber
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} æg
  • 1 æg
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk rapsolie
  • 1 spsk rapsolie
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl sødmælksyoghurt naturel
  • 3 dl sødmælksyoghurt naturel
  • gule ris
  • gule ris
  • {{ 50 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g smør
  • 50 g smør
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk finthakket skalotteløg
  • 1 stk finthakket skalotteløg
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} nip safran
  • 1 nip safran
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl basmati ris
  • 3 dl basmati ris
  • lidt kardemomme
  • lidt kardemomme
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk salt
  • 1 tsk salt
  • {{ 6 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl vand
  • 6 dl vand
  • pynt og tilbehør
  • pynt og tilbehør
  • koriander
  • koriander
  • {{ 375 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g grønne bønner
  • 375 g grønne bønner

Tilberedning

Kom spidskommenfrø i en varm, tør pande og rist dem ved høj varme og under omrøring i ca. 3 min. Knus frøene, fx i en morter. Rør kødet med spidskommen og de øvrige ingredienser og stil det tildækket i køleskabet i ca. 15 min. Smelt smørret i en gryde ved høj varme, men uden at det bruner. Sauter løg og safran under omrøring i ca. 4 min. Kom risene i gryden sammen med kardemomme og salt og steg dem i ca. 1 min. Hæld vandet ved og kog risene ved lav varme og under tætsluttende låg i ca. 15 min. Sluk for risene og lad dem trække i yderligere ca. 15 min. Smag til.

Lad imens olien blive varm i en pande. Form – med våde hænder -  20 valnøddestore boller og steg dem ved høj varme i ca. 7 min. – ryst panden så bollerne forbliver runde.

Anret risene i et varmt, stort fad sammen med  kødboller og bønner. Træk lidt af yoghurten over retten i tynde striber og pynt med koriander. Server resten af yoghurten og dampede grønne bønner til.