-
Kom spidskommenfrø i en varm, tør pande og rist dem ved høj varme og under omrøring i ca. 3 min.
-
Knus frøene, fx i en morter.
-
Rør kødet med spidskommen og de øvrige ingredienser og stil det tildækket i køleskabet i ca. 15 min.
-
Smelt smørret i en gryde ved høj varme, men uden at det bruner. Sauter løg og safran under omrøring i ca. 4 min.
-
Kom risene i gryden sammen med kardemomme og salt og steg dem i ca. 1 min.
-
Hæld vandet ved og kog risene ved lav varme og under tætsluttende låg i ca. 15 min. Sluk for risene og lad dem trække i yderligere ca. 15 min. Smag til.
-
Lad imens olien blive varm i en pande. Form – med våde hænder - 20 valnøddestore boller og steg dem ved høj varme i ca. 7 min. – ryst panden så bollerne forbliver runde.
-
Anret risene i et varmt, stort fad sammen med kødboller og bønner.
-
Træk lidt af yoghurten over retten i tynde striber og pynt med koriander. Server resten af yoghurten og dampede grønne bønner til.
-
Voila!