-
Kom alle ingredienserne i en lille gryde og giv dem et hurtigt opkog, mens du pisker i gryden. Køl marinaden af inden brug.
-
Krydr nakkefileten/fileterne med salt og peber. Skær de skrællede løg og hvidløg i grove stykker.
-
Læg nakkefileten i et ildfast fad og hæld porter samt løgstykkerne ved.
-
Sæt fadet i ovnen ved 110 grader, steg i mindst 7-8 timer. Eller steg kødet natten over ved 80 grader og skru op på 110 grader op ad formiddagen. Se til stegen regelmæssigt, vend den eller hæld væden over den del af stegen der ikke ligger i væde. Tilsæt en smule vand hvis den tørrer ud.
-
Tag stegen ud af ovnen, lad den køle i cirka 30 min. Tag den herefter op af fadet og smør den med halvdelen af marinaden, og grill den i 30-40 min. til marinaden er karamelliseret. Riv kødet i stykker med to gafler, og hæld den resterende marinade ved og bland det godt. Smag til med salt og peber.
-
Pulled chicken:
-
Krydr kyllingen med salt og peber. Skær de skrællede løg og hvidløg i grove stykker.
-
Læg kyllingen i et ildfast fad og hæld porter samt løgstykkerne ved.
-
Sæt fadet i ovnen ved 110 grader i ca. 8-9 timer.
-
Tag kyllingen ud af ovnen, lad den køle i 30 min. Tag den herefter op af fadet, og pil kyllingekødet fra skroget. Riv kødet i stykker med to gafler, og hæld marinaden ved og bland det godt. Grill den i 30-40 min. til marinaden er karamelliseret
-
Opskrift: Thomas Martin Mortensen
-
Voila!