Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Surf’n’turf svamperisotto

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 1 t sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
4 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 30 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g tørrede kantareller
  • 30 g tørrede kantareller
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl kogende vand
  • 3 dl kogende vand
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} pakke jomfruhummere fra Læsø
  • 1 pakke jomfruhummere fra Læsø
  • Olivenolie
  • Olivenolie
  • {{ 4 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} portobellosvampe
  • 4 portobellosvampe
  • Smør til stegning
  • Smør til stegning
  • {{ 400 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g oksemørbrad
  • 400 g oksemørbrad
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} skalotteløg
  • 3 skalotteløg
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} fed hvidløg
  • 3 fed hvidløg
  • {{ 400 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g risottoris
  • 400 g risottoris
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} - {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl hvidvin
  • 1 - 2 dl hvidvin
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} - {{ 1.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} l bouillon (obs. på indhold af selleri)
  • 1 - 1.5 l bouillon (obs. på indhold af selleri)
  • {{ 100 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g Vesterhavsost
  • 100 g Vesterhavsost
  • Salt og peber
  • Salt og peber

Tilberedning

Sæt ovnen på 180 grader. Udblød de tørrede svampe i vand i 30 minutter. Del jomfruhummer i skaller og kød. Skallerne ristes i olivenolie på en varm pande og koges af med 3 deciliter vand samt udblødningsvandet fra de tørrede svampe. Fonden reduceres i ca. 15 minutter. Rist de hakkede friske svampe i smør og olivenolie. Krydr med salt og peber og stil til side.

Brun oksemørbraden på panden i olie og smør. Krydr med salt og peber. Læg på en bradepande og steg kødet i ovnen i 20-30 minutter.

Snit løgene fint. Svits løg og hvidløg i smør i en gryde uden at de tager farve. Tilsæt risene og vend rundt. Kom vinen i gryden og lad risene absorbere den helt. Tilsæt så fonden fra hummerskallerne. Når den er kogt ind, tilføjes færdigbouillon i små doser, så risene hver gang kan nå at absorbere væsken. Dette tager 15-20 minutter. Tilsæt de ristede svampe og smag til med salt og peber. Vær forsigtig med at salte, da vesterhavsosten bidrager med en del salt. Til sidst tilsættes osten, mens hummerkødet får en hurtig tur på panden i smør/olie og oksemørbraden skæres i skives.

Server risottoen med hummerhaler og kød. Grønkålssalat on the side.