-
Skyl speltkernerne grundigt i en stor skål eller gryde indtil vandet er klart (typisk efter 2-4 gange). Hvis muligt, sæt dem i blød i vand i op til 12 timer, da det gør dem bedre for fordøjelsen.
-
Hæld vandet fra spelten og hæld kernerne i en gryde med 1/2 liter vand. Tilsæt et drys salt. Kog spelten med låg indtil kernerne er møre, men stadig har bid. Det tager typisk 30-40 minutter, men varierer afhængigt af, hvor længe spelten har stået i blød.
-
Hvis der er vand tilbage i gryden, når spelten er tilpas, hældes det resterende vand fra. Hvis vandet er fordampet, før spelten er mør, så tilsæt lidt ad gangen indtil kernerne er kogt. Lad derefter spelten køle ned og vend kernerne forsigtigt med en gaffel, så de løsner sig fra hinanden.
-
Skær løgene i tynde skiver.
-
Varm smørret på en stor pande, kom løg og lidt salt på og rør rundt. Steg ved middellav varme, mens du rører i det nu og da.
-
Når panden bliver for tør, tilsæt da lidt af balsamicoeddiken. Steg, til løgene er gyldne og glaserede, 20-25 minutter, evt. længere.
-
Kom de stegte løg i en skål.
-
Bræk de hårde ender af aspargesene. Skræl de hvide asparges, hvis de er tykkere end din finger (de kan godt være seje udenpå, når de ikke er skrællet).
-
Gnid aspargesene med lidt smeltet smør.
-
Forvarm en grill eller en grillpande, til den er glohed.
-
Læg aspargesene på grillen og steg dem, vend dem en enkelt gang undervejs, til de er møre og er lettere svedne, 5-10 minutter (alt efter hvor tykke de er).
-
Hak dilden groft.
-
Læg spelt på hver tallerken og dæk den med 1/4 af løgene, nogle få asparges, et rundhåndet drys dild og nogle skefulde feta. Smag til med salt og peber. Stænk evt. med olivenolie.
-
Server dem varme.
-
Voila!