-
Sæt ovnen på 200 grader.
-
Tag dejen ud og læg i en ildfast tærteform. Læg et stykke bagepapir herpå, også op ad kanterne, så den holder formen. Prik huller i dejen med en gaffel gennem papiret.
-
Forbag bunden i 10 minutter. Tag ud.
-
Pil evt. grimme blade fra rosenkålen og skær en anelse af den (nogle gange) mørke stilk fra.
-
Kom kålen i en gryde med vand og kog op. Lad simre 4 minutter, og hæld vandet fra. Fordel kålen herpå.
-
Pisk mælk med æg i en skål. Brug den større mængde, hvis du har en stor tærteform. Krydr med salt og peber.
-
Hæld fyldet over kålen. Drys osten hen over.
-
Bag tærten gylden og fin. Den skal have ca. 35 minutter. Hold øje med farven, læg alufolie over tærten, hvis den er gylden nok.
-
Tag ud og lad den sætte sig i 10 minutter, før du skærer den i mindre stykker. Pensl dejens kanter med æg og drys lidt tørret krydderi herpå, fx timian.
-
Bon appetit!