Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Tærte med rosenkål

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
4 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} rl tærtedej
  • 1 rl tærtedej
  • {{ 400 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g rosenkål
  • 400 g rosenkål
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} - {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl mælk
  • 2 - 3 dl mælk
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} - {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk æg
  • 2 - 3 stk æg
  • {{ 50 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g emmentaler
  • 50 g emmentaler

Tilberedning

Sæt ovnen på 200 grader. Tag dejen ud og læg i en ildfast tærteform. Læg et stykke bagepapir herpå, også op ad kanterne, så den holder formen. Prik huller i dejen med en gaffel gennem papiret. Forbag bunden i 10 minutter. Tag ud. Pil evt. grimme blade fra rosenkålen og skær en anelse af den (nogle gange) mørke stilk fra. Kom kålen i en gryde med vand og kog op. Lad simre 4 minutter, og hæld vandet fra. Fordel kålen herpå. Pisk mælk med æg i en skål. Brug den større mængde, hvis du har en stor tærteform. Krydr med salt og peber. Hæld fyldet over kålen. Drys osten hen over. Bag tærten gylden og fin. Den skal have ca. 35 minutter. Hold øje med farven, læg alufolie over tærten, hvis den er gylden nok. Tag ud og lad den sætte sig i 10 minutter, før du skærer den i mindre stykker. Pensl dejens kanter med æg og drys lidt tørret krydderi herpå, fx timian.