Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Bagelsbrunch

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 2 t sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
8 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 50 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g gær
  • 50 g gær
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl lunken vand
  • 3 dl lunken vand
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk olie
  • 2 spsk olie
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk lys sirup
  • 1 spsk lys sirup
  • {{ 1.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk fint salt
  • 1.5 tsk fint salt
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} l økologisk hvedemel
  • 1 l økologisk hvedemel
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk kanel
  • 1 spsk kanel
  • {{ 8 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk rosiner
  • 8 spsk rosiner
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} æg
  • 1 æg
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk sesamfrø
  • 2 spsk sesamfrø

Tilberedning

Smuldr gær i en skål og rør ud i vandet. Kom olie, sirup, salt og lidt af melet i skålen og rør rundt. Tilsæt nu lidt mel ad gangen, indtil du har en god og blød dej. Ælt den godt. Dæk med film og lad hæve i 40 minutter.

Sæt en stor gryde med vand over. Del dejen i to. Del den ene del i 8 dele og rul til boller. Tryk fingeren ned i midten af bollen og form dejen til en ring. Kom nu et par ringe ad gangen ned i det kogende vand og lad dem koge 1½ minut. Tag op med hul-ske og læg på en bradepande med bagepapir. Nu skal du ælte kanel og rosiner ind i den anden dej og gentage processen. Læg alle bagels på en anden bradepande med bagepapir. Skal efterhæve i ca. 20 min. Sæt varmluftsovnen på 200 grader. Pensl alle bagels med æg og drys de neutrale med sesamfrø. Bag bagels i 15-20 minutter. Afkøl på rist og server gerne lune.

Fyld sesambagels med flødeost, røget laks og tynde skiver æble. Kanel og rosinbagels er gode blot med smør eller flødeost.