Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Små fennikel krydrede boller

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 1 t 40 min sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
6 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 50 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g smør
  • 50 g smør
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl vand
  • 3 dl vand
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl ymer
  • 2 dl ymer
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk salt
  • 2 tsk salt
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk sirup
  • 1 spsk sirup
  • {{ 1.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk fennikelfrø
  • 1.5 tsk fennikelfrø
  • {{ 50 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g gær
  • 50 g gær
  • {{ 4 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl fuldkornshvedemel
  • 4 dl fuldkornshvedemel
  • {{ 6 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl hvedemel
  • 6 dl hvedemel
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk æg
  • 1 stk æg
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl solsikkekerner
  • 1 dl solsikkekerner
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} håndfuld rødkål
  • 1 håndfuld rødkål
  • olie
  • olie
  • emmentaler
  • emmentaler

Tilberedning

Smelt smørret i en gryde og kom i en skål.
Hæld vand i. Kom så ymer heri. Rør salt, sirup og stødt fennikel i. Smuldr gær ned i skålen og vend rundt.

Rør fuldkornshvedemelet i.
Kom nu hvedemel i, lidt efter lidt, og ælt dejen sammen.

Stil dejen til hævning i 45 minutter.


Rul dejen i to pølser og del hver pølse i 16 stykker.
Form små boller og læg på bagepapir.
Lad bollerne efterhæve i 30 minutter.


Sæt varmluftsovnen på 200 grader.
Pensl med æg og drys med solsikkekerner.


Bag bollerne i ca. 20 minutter.
Del bollerne.

Vend rødkål med en anelse olie og kom i bollerne sammen med ost.