Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Horn med drys

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 1 t 30 min sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
9 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 75 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g smør
  • 75 g smør
  • {{ 1.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl vand
  • 1.5 dl vand
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl kærnemælk
  • 1 dl kærnemælk
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk sukker
  • 1 tsk sukker
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk fint salt
  • 1 tsk fint salt
  • {{ 25 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g gær
  • 25 g gær
  • {{ 100 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g Goldblume fuldkornshvedemel
  • 100 g Goldblume fuldkornshvedemel
  • {{ 300 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g hvedemel
  • 300 g hvedemel
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk æg til pensling
  • 1 stk æg til pensling
  • blå birkes
  • blå birkes
  • nigellafrø
  • nigellafrø

Tilberedning

Smelt smørret i en gryde og hæld op i en skål. Hæld vand, kærnemælk, sukker og salt heri og rør rundt. Smuldr gær i og rør rundt. Rør goldblumefuldkornsmel heri. Rør nu hvedemel i lidt efter lidt, indtil du har en blød, men sammenhængende dej. Ælt dejen, dæk skålen med film og lad dejen hæve i 45 minutter. Del dejen i to dele og rul til pølser. Rul hvert stykke dej ud til en aflang flade på ca. 15 x 60 cm. Skær dejen i lagkagestykker. Klip et 2 centimeter langt snit ind midt i den brede ende af dejen. Træk dejen ud, så den bliver lidt bredere. Rul nu dejen sammen til et horn fra den tykke ende. Læg på bradepander med bagepapir. Pensl med æg og drys lidt blå birkes og nigellafrø på. Efterhæv i 30 minutter. Sæt varmluftsovnen på 190 grader. Bag hornene gyldne i ca. 12 minutter.