Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Surdejshvedebrød

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
4 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 400 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "g", false: "g" || "g"} [(400 * numberOfPeopleRatio <2)] }} hvedemel
  • 400 g hvedemel
  • {{ 100 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "g", false: "g" || "g"} [(100 * numberOfPeopleRatio <2)] }} groft hvedemel
  • 100 g groft hvedemel
  • {{ 4 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "dl.", false: "dl." || "dl."} [(4 * numberOfPeopleRatio <2)] }} vand
  • 4 dl. vand
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "g", false: "g" || "g"} [(2 * numberOfPeopleRatio <2)] }} gær
  • 2 g gær
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "tsk.", false: "tsk." || "tsk."} [(2 * numberOfPeopleRatio <2)] }} salt
  • 2 tsk. salt
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "dl.", false: "dl." || "dl."} [(1 * numberOfPeopleRatio <2)] }} surdej
  • 1 dl. surdej

Tilberedning

Bland alle ingredienser sammen i en skål. Ælt dejen igennem med hænderne i minimum 10 minutter, til dejen er smidig og nemt slipper skålens sider.  

Dæk skålen til med film, og sæt den i køleskabet – helst minimum 12 timer, men natten over er også udmærket. 

Sæt ovnen på 250 grader. 

Vend dejen ud på et meldrysset bord. Del dejen i 2 dele til 2 brød, eller del i mindre stykker til boller. 

Drys brødene/bollerne med groft rugmel. Brug gerne en forvarmet bagesten, ellers brug alternativt en bageplade som er forvarmet, så brødet/ bollerne stadig rammer en varm flade. 

Bag brødene i 20-25 minutter. Bollerne skal have lidt mindre tid.

Tip: Hvis du ikke har en surdej hjemme, kan du finde opskrift her, eller du kan erstatte surdej med 15 gram gær rørt op i 1 deciliter vand.