-
Bland alle ingredienser sammen i en skål. Ælt dejen igennem med hænderne i minimum 10 minutter, til dejen er smidig og nemt slipper skålens sider.
-
Dæk skålen til med film, og sæt den i køleskabet – helst minimum 12 timer, men natten over er også udmærket.
-
Sæt ovnen på 250 grader.
-
Vend dejen ud på et meldrysset bord. Del dejen i 2 dele til 2 brød, eller del i mindre stykker til boller.
-
Drys brødene/bollerne med groft rugmel. Brug gerne en forvarmet bagesten, ellers brug alternativt en bageplade som er forvarmet, så brødet/ bollerne stadig rammer en varm flade.
-
Bag brødene i 20-25 minutter. Bollerne skal have lidt mindre tid.
-
Tip: Hvis du ikke har en surdej hjemme, kan du finde opskrift her, eller du kan erstatte surdej med 15 gram gær rørt op i 1 deciliter vand.
-
Så er der serveret!