Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Surdejshvedebrød

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 45 min sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
4 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 400 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g hvedemel
  • 400 g hvedemel
  • {{ 100 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g groft hvedemel
  • 100 g groft hvedemel
  • {{ 4 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl vand
  • 4 dl vand
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g gær
  • 2 g gær
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk salt
  • 2 tsk salt
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl surdej
  • 1 dl surdej

Tilberedning

Bland alle ingredienser sammen i en skål. Ælt dejen igennem med hænderne i minimum 10 minutter, til dejen er smidig og nemt slipper skålens sider. Dæk skålen til med film, og sæt den i køleskabet – helst minimum 12 timer, men natten over er også udmærket. Sæt ovnen på 250 grader. Vend dejen ud på et meldrysset bord. Del dejen i 2 dele til 2 brød, eller del i mindre stykker til boller. Drys brødene/bollerne med groft rugmel. Brug gerne en forvarmet bagesten, ellers brug alternativt en bageplade som er forvarmet, så brødet/ bollerne stadig rammer en varm flade. Bag brødene i 20-25 minutter. Bollerne skal have lidt mindre tid.

Tip:
Hvis du ikke har en surdej hjemme, kan du finde opskrift her, eller du kan erstatte surdej med 15 gram gær rørt op i 1 deciliter vand.