Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Svampe-citron-mayonnaise

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
4 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "stk.", false: "stk" || "stk."} [(2 * numberOfPeopleRatio <2)] }} æggeblomme
  • 2 stk. æggeblomme
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "tsk.", false: "tsk." || "tsk."} [(1 * numberOfPeopleRatio <2)] }} hvidvinseddike
  • 1 tsk. hvidvinseddike
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "knsp.", false: "knsp." || "knsp."} [(1 * numberOfPeopleRatio <2)] }} salt
  • 1 knsp. salt
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "dl.", false: "dl." || "dl."} [(1 * numberOfPeopleRatio <2)] }} Vindruekerneolie
  • 1 dl. Vindruekerneolie
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "spsk.", false: "spsk." || "spsk."} [(1 * numberOfPeopleRatio <2)] }} tørrede Karl Johan svampe
  • 1 spsk. tørrede Karl Johan svampe
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "stk.", false: "stk" || "stk."} [(1 * numberOfPeopleRatio <2)] }} økologisk citron
  • 1 stk. økologisk citron

Tilberedning

Tag æggeblommer ud af køleskabet 30 minutter før de skal bruges, så æggeblommer og olie har samme temperatur. Kom æggeblommer, eddike og salt i en lille skål, og pisk det hele sammen med en elpisker på lav hastighed.

Dryp lidt af olien i skålen, imens der piskes i blandingen. Fortsæt nu med olie i en tynd stråle, imens der piskes. Når blandingen begynder at ligne mayonnaise, hældes mere og mere olie i. Pisk mayonnaisen lys og tyk.

Knus svampene til pulver i en morter eller hak dem helt fint. Vend i mayonnaisen sammen med fintrevet citronskal - start med skal fra en halv citron. 

Rør nu saft fra den halve citron i. Lad stå i køleskab i 30 minutter eller et par timer for at lade svampens smag udvikle sig.

Smag til med salt, peber, citron og server.