-
Kog vandet. Kom hvedekerner i en stor skål (der skal være plads til at dejen hæver heri) og hæld vandet over og rør rundt. Lad stå 5 minutter, før du rører salt, sirup og olie heri.
-
Rør nu yoghurt i. Smuldr gæren og rør i blandingen. Kom hele hasselnødder i dejen sammen med fuldkornshvedemel. Kom nu hvedemelet i lidt efter lidt. Brug så lidt af melet som muligt, men dejen skal selvfølgelig ikke være alt for klæg.
-
Ælt dejen. Dæk med film og lad dejen hæve i 45 minutter.
-
Del dejen i fire lige store dele og form til brød. Læg bagepapir i en bradepande og læg brødene heri. Pensl olie på siderne af brødene, så bliver de nemmere at brække fra hinanden.
-
Lad brødene hæve i 30 minutter.
-
Sæt ovnen på 175 grader. Sæt bradepanden midt i ovnen og bag brødene i ca. 45 minutter. Afkøl på rist.
-
Så er der serveret!