Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Groft brød med økologisk smør

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 1 t 40 min sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
4 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • Groft brød
  • Groft brød
  • {{ 0.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} l vand
  • 0.5 l vand
  • {{ 0.25 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl rapsolie
  • 0.25 dl rapsolie
  • {{ 50 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g gær
  • 50 g gær
  • {{ 0.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk salt
  • 0.5 spsk salt
  • {{ 300 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g hvedemel
  • 300 g hvedemel
  • {{ 225 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g rugmel
  • 225 g rugmel
  • {{ 100 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g hvedekerner
  • 100 g hvedekerner
  • {{ 100 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g solsikkekerner
  • 100 g solsikkekerner
  • Økologisk smør
  • Økologisk smør
  • {{ 50 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g økologisk smør
  • 50 g økologisk smør
  • {{ 4 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk økologisk kærnemælk
  • 4 spsk økologisk kærnemælk
  • salt
  • salt

Tilberedning

Brødet:
Vandet og olien lunes op til det er lunkent. Gæren smuldres i en dejskål og væsken tilsættes. Tilsæt salt, rugmel, hvedekerner, solsikkekerner og hvedemel.

Rør dejen godt sammen og lad den hæve under et klæde i ca. 45 minutter. Ælt dejen på et meldrysset bord til den er smidig og let at arbejde med. Fyld dejen i forme og lad den efterhæve under et klæde i 30 minutter.

Brødet bages ved 200°.

Smørret:
Smørret stilles lunt og røres let luftig med kærnemælk og smages til med salt.