Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Kaffe & Te

Fyldig kaffe & velduftende te

En god kop kaffe...

Vi har solgt kaffe siden 1890'erne, og en god kop kaffe er stadig sagen - uanset om man er til den sorte eller til au lait. Vi har bønnerne. Du har valget. 

Når man skal købe den bedste kop kaffe, hvorfor så ikke gøre som Irmas legendariske direktør, Børge Olsen, og rejse til kaffens land, Brasilien. Historien fortæller, at han dengang var udstyret med vand fra de københavnske haner, for når de bedste kaffebønner blev fundet, skulle de selvfølgelig brygges med vand fra Kongens by. I korte træk er dette starten på historien om Irmas blå kaffe.

Kaffe lever ikke længere en brun og anonym tilværelse. I dag køber vi ikke kaffen som ”vi plejer”. Vi er mere nuancerede og nysgerrige.

Vi prøver nye sorter, nye metoder – smager os frem. Nogle foretrækker den klassiske filterkaffe, mens andre sværger til espresso eller den simple tilgang med kaffekapsler og instant kaffe. For hvem siger, at morgenens første kop, den med mælk, behøver at smage, som den stærke og aromatiske kop, der afrunder middagen.

Kaffesøster og tetante

Mange af de ting, vi lagde i vores indkøbskurv for årtier siden, findes ikke på hylderne i dag. Ikke fordi det var dårlige produkter, men fordi vores smag skifter, selvom smagsløgene sidder i den samme mund. Heldigvis er der også nogle ting, som altid vil være det samme. Mere eller mindre. I Irma er den blå kaffe den måske mest ikoniske vare, der kun har ændret sig ganske lidt gennem årene. Men ud over at være en stor kaffesøster, er Irma også en rigtig tetante. Og sådan har det været i generationer. Kaffe og te har en kerne af loyale forbrugere, der helst ikke vil have, at tingene ændrer sig for meget. Og i nyere tid er der kommet en masse forbrugere, hvor der næsten ikke kan komme nyheder nok.       

Tip til opbevaring af kaffe

Det er ikke en god idé at hælde kaffen over på et charmerende sylteglas. Ilt og lys er nemlig kaffens værste fjender. Derfor er det bedst at opbevare kaffen i kaffeposen og lukke den tæt. Og sæt aldrig kaffen sammen med stærkt lugtende madvarer som f.eks. krydderier; det kan smitte af på kaffesmagen.

Kaffe & Te

Hvordan laver man kaffe?

Kaffe er en populær drik i hele verden og har været det helt tilbage til ca. år 900. Kaffe er danskernes favoritdrik.

KAFFENS HISTORIE
Kaffe & Te

Noget til kaffen - kaffeeksperten anbefaler

Irma elsker kaffe. Mange slags kaffe. Og vi elsker at drikke kaffe med mange forskellige slags "noget" til.

Få inspiration til kaffen
Kaffe & Te

Bliv din egen barista

Bliv din egen barista!

Få styr på din kaffe-tekniker
Kaffe & Te

Irmas kaffeguide

Gå på opdagelse i Irmas store udvalg af kvalitetskaffe

Læs mere om Irmas kaffer

Kaffe og te i køkkenet

Opskrift

Kaffe-chokoladetrøffel med figner

Opskrift

Ingefærte

Opskrift

Chai te med mandelmælk