Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Dow's portvin

Portvin fra familiens kælder

Husk portvin til de mørke vinteraftner

I Irma finder du portvine fra et af de ældste og mest anerkendte portvinshuse, Dow’s. 

Dow’s er i dag et af de relativt få tophuse, der stadig er familieejet og ikke opkøbt af banker, forsikrings- eller luksuskoncerner.

Det er Symingtonfamilien, der ejer Dow’s. Symingtonfamilien er meget anerkendt og respekteret for deres store arbejde gennem fem generationer, hvor de siden 1882 har udviklet området og hævet kvaliteten.

Symington er også med i det meget prestigefyldte samarbejde Primum Familiae Vini, som er en organisation af familieejede vinhuse som Baron Philippe de Rotschild og Vega Sicilia, Antinori, der arbejder for at fremme de traditioner og værdier, der ligger i at være familieejet vinhus gennem generationer.

LBV

LBV står for Late Bottled Vintage og og denne flaske portvin er fra 2011, som er et fremragende år indenfor portvin. Og det er vi ikke de eneste der mener:

Ekstra Bladet: “Ugens bedste tilbud er netop et knaldtilbud på en flot og velanset portvin og så til en 50’er for en halvflaske. Det er et godt køb!”

Vinhulen.dk: 94 points ”Det vil kræve en jordomrejse at finde noget, der slår denne LBV. Den er i særklasse. Kanonvin til spotpris - exceptionel til prisen.”

Vinen er lækker, vinøs og indsmigrende og kan købes i alle Irma-butikker. 

Duoro dalen i Portugal

Dow’s ejer ikke mindre end fem af de bedste vingårde i Duoro dalen i det nordlige Portugal og har 133 hektar vinmarker. Ejendommene ligger i et bælte fra vest mod øst, og man har ejendomme i alle tre områder Baixo Corgo, Cima Corgo og Douro Superior, hvilket også er stærkt medvirkende til, at man år efter år kan lave portvine i en stabil, høj kvalitet.

Dow's 10 års Tawny

En Dow´s 10 års Tawny er en portvin som præsterer på alle parametre og sidder lige i skabet - ikke mindst til sødt og knas.

Portvinen bliver leveret i flot gaveæske - oplagt til julens værtsindegaver. 

Den dejlige portvin kan købes i alle Irma-butikker.

Forskellen på Ruby og Tawny

Indenfor portvin skelner man mellem to typer, Ruby og Tawny. Ruby typerne er de mest »vinøse« og ligger kort tid på fad og længere tid på flaske. Det er vine som Late Bottled Vintage, som er relativ tilgængelig som ung, og udvikler sig begrænset i flasken. Og det er Vintage, som kræver lang tids flaskelagring for at blive moden.

Vintage

Denne portvin er en lækker 12 år gammel Vintage, der så småt begynder at blive moden.

Og vi er ikke de eneste som mener, at det er en portvin som har evner. Verdens førende vinanmelder Robert Parker gav den 92/100 pts. Det er vidner om en portvin, som man roligt kan købe og serverer til julens gæster.

Portvinen kan købes i alle Irma-butikker

 

Burmester

Burmester er et af verdens ældste portvinshuse, og vi er solgte af at kunne byde velkommen til Burmester i Irma. 

Læs mere her
irmapigen

Irma er andet og mere end portvin

Øl, Vin & Spiritus

Få inspiration og bliv klogere på boblende glæder her

Bobler behøver ingen anledning. Er der bobler i din hverdag? Er der et strejf af fest over din tirsdag? Hvis ikke, har du en stående invitation fra Irma.

Få inspiration og bliv klogere på boblende glæder her
Øl, Vin & Spiritus

Specialøl i Irma

I Irma sætter vi stor pris på specialøl – gør du?

Bliv klogere på Irmas special øl
Øl, Vin & Spiritus

Spiritus og cocktails til enhver lejlighed

Bliv mester i at mixe og shake

Læs mere om spiritus og cocktails i Irma her