Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Gamay

Lær mere om Gamay-druen

Gamay er druen i det franske Beaujolais. Her findes ikke andre blå druer, og brugt på den rigtige måde giver den ret lette, ukomplicerede og lyse, saftige og forfriskende her-og-nu-vine med et højt indhold af syre og et lavt indhold af tanniner.

Tænk bare på Beaujolais Nouveau. Men i Beaujolais’ ti grand cru-appellationer kan Gamay også give store og meget flotte vine, der kan gemmes i ret mange år.

Gamay dyrkes yderligere flere steder omkring Loire-floden, især vest for Touraine, mens druen næsten ikke bruges uden for Frankrig.

 

Fordi vin er Irmas store passion, har vi også altid masser af vin i vores tilbudsavis. Gå på opdagelse i ugens tilbud på vin.

Læs mere om vin

Druer

Grønne druer

Før du kan plukke de gode vine ned fra hylderne i din lokale Irma, har folk i vinmarken plukket druer til produktionen af vinene.

DEN GRØNNE DRUETYPE
Druer

Blå druer

Druetypen har stor indflydelse på den enkelte vins bouquet, og derfor er det interessant at lære den enkelte druetype lidt bedre at kende.

DEN BLÅ DRUETYPE
Vin

Vindistrikter

Fra de klassiske vinlande til den nye verden. Lær mere om hvor vinen kommer fra og hvad der giver de særlige karakteristika.

LÆS MERE OM DEM HER
Vin

Lær vores vinleverandører at kende

Lær vores vinleverandører bedre at kende og dyk ned i deres historie

Få historien