I din lokale Irma, har folk i vinmarken plukket druer til produktionen af vinene
Det siges, at Aglianico sagtens kan måle sig med italienske topdruer som Sangiovese og Nebbiolo.
Barbera er den mest plantede blå drue i det itanlienske Piemonte - Du kan læse meget mere om, hvor druen mest dyrkes og drikkes her!
Cabernet Franc er en blå drue fra Italien, som har mindre garvesyre. L
Corvina kaldes også for Cruina, hvorfra den berømte Amarone kommer, og bruges i distriktet Bardolino.
Cabernet Sauvignon er født i Frankrig og dyrkes i næsten alle verdens vinlande. Den har en dyb farve med kraftig garvesyre.
Gamay er fra det franske Beaujolais, og brugt på den rigtige måde, giver den en let, saftig og forfriskende her-og-nu-vine.
Garnacha er en spanske blå druesort, som ofte bliver blandet med andre druer med mere farve og garvesyre.
Malbec kommer fra det sydvestlige Frankrig, og leverer vine med intens frugt og farve.
Merlot gør sig især gældende i vinene fra Saint-Èmilion og Pomerol. Den har store druer, så mosten kan ofte mangle garvesyre.
Monastrell hedder i Frankrig Mourvédre, og er Spaniens næstvigtigste druesort. Ofte er er vine på Monastrell blandet med Syrah.
Montepulciano er en drue fra den italienske region Abruzzo. Den fremtræder oftest i en god og vellavet hverdags-vin.
Mourvédre-druen bruges i Sydfrankrig til at give krop, farve, alkohol og garvesyre til vine på druerne Grenache og Cinsault.
Nebbiolo lægger most til store og holdbare vine. Nebbia betyder tåge på italiensk, fordi tågen ofte hænger lavt over markerne.
Rødvine lavet på Nagroamaro har som regel ikke meget syre, men de har god struktur med intens frugt og bløde tanniner.
Nero d' Avola findes i nogle af Siciliens topvine, og druen bruges ofte til blandinger med andre druer som Cabernet Sauvignon
Petit Verdot bidrager med farve, en intens garvesyre og en mærmest sur og skarp smag med en krydret eftersmag.
Pinotage er frembagt af Abraham Izak Perold, som var professor i vinkultur ved universitetet i Stellenbosch.
Pinot Noir fylder næse og mund med en påfuglehale af aromaer – kirsebær, blomme, fugtig jord, svampe, chokolade og cedertræ.
Primitivo og Zinfandel er én drue. Navnet Primitivo kommer af, at druen modner meget tidligt.
Rondinella betyder lille salve, og i drueblandingen bidrager den ofte med struktur. Druen kan beskrives som lidt rustik.
Sagrantino gror kun omkring byen Perugia, hvor den skaber store rødvine med koncentreret frugt og garvesyre.
Sangiovese blandes ofte med andre druesorter i vinen, især i Cabernet Sauvignon. Duren indgår også i de såkaldte supertoskanere.
Spätburgunder er den tyske udgave af Pinot Noir, som typisk er hjemhørende i Bourgogne, men hvor priserne de sidste mange år har været på himmelflugt.
Syrah blev i 1600-tallet bragt til Sydafrika. Her blev druen omdøbt til Shiraz, og dette navn bruges nu i flere lande.
Tempranillo er en drue fra de nordspanske distrikter, og efter et par år på egnetræsfad får druen ekstra sødne og duft og smag af vanilje.
Før du kan plukke de gode vine ned fra hylderne i din lokale Irma, har folk i vinmarken plukket druer til produktionen af vinene.
I Irma finder du vine til enhver lejlighed, vine fra de klassiske vinlande til nye spændende områder og vine fra både de blå og grønne druer.
Fra de klassiske vinlande til den nye verden. Lær mere om hvor vinen kommer fra og hvad der giver de særlige karakteristika.