Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Vindistrikter

Fra de klassiske vinlande til den nye verden. Lær mere om hvor vinen kommer fra og hvad der giver de særlige karakteristika

Vindistrikter

Vin fra Frankrig

Frankrig er tillige det land, der i flere århundreder har sat standarden for, hvordan man skal lave kvalitetsvin. Mange teknikker blev udviklet i Frankrig, og mange ord og begreber i vinens verden er franske. Man taler om apéritif, appellation, château og grand cru.

DE FRANSKE VINE
Vindistrikter

Vin fra Italien

Vinen fra den italienske støvle er ikke bare noget, man sætter på en rødternet dug og skyller spaghetti ned med. Italien har glimrende vine – og ofte vine til priser, der er til at komme i nærheden af.

FRA DEN ITALIENSKE STØVLE
Vindistrikter

Vin fra Spanien

Det gamle vinland Spanien har mere land under vin end noget andet land i Europa. Alligevel er Spanien kun nummer tre efter Italien og Frankrig, når det gælder produktionens størrelse, der ligger på cirka 50 millioner årlige flasker.

MERE LAND MED VIN
Vindistrikter

Vin fra Portugal

Gamle vinlande har mange små producenter – plus nogle få store. Sådan også i Portugal, hvor cirka 200.000 vinbønder dyrker druerne, og nogle ret få store firmaer og kooperativer dominerer eksporten.

DET GAMLE VINLAND
Vindistrikter

Vin fra Tyskland

Nord for den 49. breddegrad burde der ikke kunne dyrkes vin med større succes. Det er på højde med Mongoliet og Newfoundland. Men i Tyskland er det muligt, hvis man vel at mærke planter vinstokkene på sydvendte skråninger, der nogle steder hælder op til 45°, og hvis man udnytter lyset, som reflekteres fra de brede floder.

TYSKE VINDISTRIKTER
Vindistrikter

Vin fra Nordamerika

I Canada laves der dejlige vine – ikke mindst er isvinene fra staten Ontario berømte. I Mexico laves der også en smule vin. Men Nordamerikas store producent er USA. Faktisk laves der vin i samtlige 50 amerikanske stater.

NORDAMERIKANSKE DISTRIKTER
Vindistrikter

Vin fra Chile

For tyve år siden var Chile ingenting rent vinmæssigt. Chilenerne lavede nogle vine, som de kun selv drak, fordi de ikke kendte andet. Men så tog det fart. Ændrede politiske forhold, tilført kapital og know how samt en voksende eksport især til USA skabte en ny vinnation på rekordtid.

VINDISTRIKTER I CHILE
Vindistrikter

Vin fra Argentina

I midten af 90’erne var argentinsk vin ganske uinteressant. Landet havde en kæmpemæssig produktion af vin – det var også dengang verdens femtestørste vinland – men vinene var rå og ofte tynde. Kun landets egne indbyggere elskede dem, og de tog fra.

SYDAMERIKANSK VINLAND
Vindistrikter

Vin fra Australien

Med stor dygtighed er australierne blevet i stand til at lave gode vine, som er til at betale, ligesom de naturligvis laver fornemme vine til absolutte toppriser.

AUSTRALSKE VINDISTRIKTER
Vindistrikter

Vin fra New Zealand

Man kom sent i gang med at dyrke vin på New Zealand. Igennem hele 1800-tallet umuliggjorde en fanatisk afholdsbevægelse en egentlig vinkultur.

NEW ZEALANDSKE VINDISTRIKTER
Vindistrikter

Vin fra Sydafrika

I mange år under Sydafrikas racediskriminerende apartheidstyre og verdens sanktioner imod landet kunne vi ikke få sydafrikansk vin. Men i 1991 faldt styret; der blev åbnet for handel med landet.

SYDAFRIKANSKE VINDISTRIKTER