Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Prosecco/Glera

Lær mere om Prosecco-druen

Prosecco-duren, som i nyere tid hedder Glera, er druen til den mousserende eller frizzante (let perlende) hvidvin af samme navn – en vin, der i øvrigt også fås uden perler. Den fremstilles i den italienske provins Treviso i Veneto-regionen nord for Venedig.

Vinen, der af venetianerne har fået kælenavnet ”engletis”, er halvtør (prosecco betyder næsten tør), meget let og med en ofte behagelig lav alkoholprocent.

Det er en vin, der – som man siger – bør nydes afkølet en sommerdag i skyggen af det store klokketårn i Venedig. I dag er vinen Italiens bedst sælgende mousserende vin.

 

Fordi vin er Irmas store passion, har vi også altid masser af vin i vores tilbudsavis. Gå på opdagelse i ugens tilbud på vin.

Bliv klogere på andre druer

Grønne druer

Albariño

Denne drue er for mange danskere ganske ukendt, men det er en stor fejl, for der bliver lavet fantastiske hvidvine på netop denne drue.

Læs mere om druen
Grønne druer

Pinot Meunier

Pinot Meunier fører en mere anonym tilværelse. Sammen med Chardonnay og Pinot Noir bruges den til champagne. Hvad bruges druen ellers til?

Læs om druen
Grønne druer

Pinot Blanc

Pinot Blanc er en af de syv store druer i Alsace. Her giver den en meget let og tiltalende hvidvin uden stor kompleksitet.

Læs mere om druen her!
Grønne druer

Pinot Grigio

Pinot Grigio dyrkes i hele Italien, og druen giver most til lette og neutrale vine med en ofte markant syre.

Bliv klogere på druen Pinot Grigio her