Pinot Blanc er en af de syv store druer i Alsace. Her giver den en meget let og tiltalende hvidvin uden stor kompleksitet.
Den har en flygtig duft lidt efter citron og røgelse og en smag med krop, men uden ret meget syre. Og det er en vin, der er glimrende til mange retter.
Den er en mutation af Pinot Gris, der igen er en lysere version af rødvinsdruen Pinot Noir. Druen bruges ikke mindst til den mousserende Crémant d’Alsace, der laves efter champagne-metoden. I Tyskland kaldes den for Weissburgunder og i Italien for Pinot Bianco.
Fordi vin er Irmas store passion, har vi også altid masser af vin i vores tilbudsavis. Gå på opdagelse i ugens tilbud på vin.
Chenin Blanc høster hænder i Loire-dalens fornemste søde vine, og den får følgeskab af bobler i mousserende vine.
Riesling vine kan være tørre og have forskellige grader af sødme. De har en lav alkoholprocent og toner af friske modne pærer og abrikoser.
Sylvaner-druen er dog ikke spor blodig. Vinen er en fordringsløs og ukompliceret tørstslukker med en mild krydret smag.
Viognier hvidvine laves mange steder end i Rhône-dalen. Vinen kan være meget elegant, gylden, med en fint parfumeret duft, god krop og en dejlig smag.