Forsød tilværelsen
Nogle af verdens bedste og mest kendte hvidvine kommer fra Alsaceområdet i det nordøstlige Frankrig.
Den 170 km lange vinrute giver uendelige muligheder for at nyde landskabet, de idylliske små byer og ikke mindst de skønne vine. Vinene er især opkaldt efter druesorterne og den slanke flaske er let genkendelig. Vinenes frugtige duft er typisk og der er mange druesorter at vælge imellem: Sylvaner, Pinot Blanc, Riesling, Muscat d’Alsace, Pinot Gris, Gewurztraminer og Pinot Noir.
Alle, der har rejst i denne vidunderlige egn, vil sikkert også have fået fornemmelsen af, at landskaber, mad og vin går op i en højere enhed.
Her er et par gode råd om vin- og madsammensætning:
Crémant d'Alsace : Mousserende vin der er god til aperitif, sushi og lette fiskeretter
Sylvaner: Tør og liflig hvidvin. Passer til salater, østers og gedeoste
Riesling: Tør, syrlig og blomsteragtig og hvidvin. Passer til fisk og gedeoste
Pinot Blanc: Frisk og halvtør hvidvin. Passer til skalddyr, vegetarretter og asparges
Pinot Gris: Fyldig, let sødlig hvidvin. Passer til charcuteri, kraftige oste, lyst fjerkræ og svinekød.
Gewurztraminer: Meget aromatisk, krydret og sødlig hvidvin. Passer til foie gras, stærkt krydret mad og skimmelost.
Muscat: Meget tør hvidvin med kraftig duft af friske druer. Passer til asparges og som velkomstdrink.
Pinot Noir: Let rosé eller rød vin. Passer til svinekød, rødt kød og vildt.
Fra de klassiske vinlande til den nye verden. Lær mere om hvor vinen kommer fra og hvad der giver de særlige karakteristika.
Bobler behøver ingen anledning. Er der bobler i din hverdag? Er der et strejf af fest over din tirsdag? Hvis ikke, har du en stående invitation fra Irma.
Dow's portvin fra familiens kælder