Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Hjemmebagte brunkager

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 1 t sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
8 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 125 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g smør
  • 125 g smør
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl mørk sirup
  • 1 dl mørk sirup
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl sukker
  • 2 dl sukker
  • {{ 0.75 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl vand
  • 0.75 dl vand
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} økologisk citron
  • 1 økologisk citron
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk bagepulver
  • 1 tsk bagepulver
  • {{ 1.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk kanel
  • 1.5 spsk kanel
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk kardemomme
  • 1 spsk kardemomme
  • {{ 0.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk ingefær
  • 0.5 spsk ingefær
  • {{ 0.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk nelliker
  • 0.5 spsk nelliker
  • {{ 400 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g hvedemel
  • 400 g hvedemel
  • Glasur
  • Glasur
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} pasteuriseret æggehvide
  • 1 pasteuriseret æggehvide
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk citronsaft
  • 1 tsk citronsaft
  • {{ 4 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl flormelis
  • 4 dl flormelis

Tilberedning

Kom smør, sirup og sukker i en gryde og smelt sammen, imens der røres et par gange. Hæld blandingen op i en skål. Rør vand og revet citron i blandingen. Bland bagepulver, krydderier og hvedemel godt sammen. Vend med sirupsdejen. Rør godt sammen. Læg film på skålen og stil i køleskab natten over eller 24 timer. Tag dejen ud af køleskabet en time før, I skal bage. Den er hård som sten. Det skal den være. Den bliver blød og meget nem at arbejde med, når den bliver rullet ud. Sæt ovnen på 175 grader. Tag cirka halvdelen og læg på bordet. Tryk flad med hænderne og brug herefter kagerullen. Rul dejen tynd, cirka 3 mm. Eller 5 mm hvis du ønsker en lidt tykkere kage eller det er små børn, der bager. Udstik figurer, kom på bradepande med bagepapir. Bag gyldne og sprøde. Begynd at holde øje efter 6 minutter. Når kagerne er helt afkølede, kan de pyntes. Kom æggehvide og citronsaft i en skål. Rør lidt flormelis i lidt ad gangen indtil, du har en tyk glasur. Kom glasur i en plasticpose eller kræmmerhus af papir. Klip et lille hul og pynt.

Tip: Man kan rulle dejen til små kugler og bage dem som pebernødder.