-
Kom smør, sirup og sukker i en gryde og smelt sammen, imens der røres et par gange. Hæld blandingen op i en skål.
-
Rør vand og revet citron i blandingen.
-
Bland bagepulver, krydderier og hvedemel godt sammen. Vend med sirupsdejen. Rør godt sammen.
-
Læg film på skålen og stil i køleskab natten over eller 24 timer.
-
Tag dejen ud af køleskabet en time før, I skal bage. Den er hård som sten. Det skal den være. Den bliver blød og meget nem at arbejde med, når den bliver rullet ud.
-
Sæt ovnen på 175 grader.
-
Tag cirka halvdelen og læg på bordet. Tryk flad med hænderne og brug herefter kagerullen. Rul dejen tynd, cirka 3 mm. Eller 5 mm hvis du ønsker en lidt tykkere kage eller det er små børn, der bager.
-
Udstik figurer, kom på bradepande med bagepapir. Bag gyldne og sprøde. Begynd at holde øje efter 6 minutter.
-
Når kagerne er helt afkølede, kan de pyntes.
-
Kom æggehvide og citronsaft i en skål. Rør lidt flormelis i lidt ad gangen indtil, du har en tyk glasur. Kom glasur i en plasticpose eller kræmmerhus af papir. Klip et lille hul og pynt.
-
Tip: Man kan rulle dejen til små kugler og bage dem som pebernødder.
-
Voila!