Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Irmalagkage

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
10 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • Chokoladebund
  • {{ 300 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g blødt smør
  • 300 g blødt smør
  • {{ 300 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g sukker
  • 300 g sukker
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stang vanilje
  • 1 stang vanilje
  • {{ 6 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} æg
  • 6 æg
  • {{ 240 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g mel
  • 240 g mel
  • {{ 6 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g bagepulver
  • 6 g bagepulver
  • {{ 30 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g mørk chokolade
  • 30 g mørk chokolade
  • {{ 0.75 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl mælk
  • 0.75 dl mælk
  • {{ 90 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g hakket chokolade 70%
  • 90 g hakket chokolade 70%
  • Lagkagebund
  • {{ 10 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} æg
  • 10 æg
  • {{ 380 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g sukker
  • 380 g sukker
  • {{ 360 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g mel
  • 360 g mel
  • {{ 10 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g bagepulver
  • 10 g bagepulver
  • Brombærskum
  • {{ 250 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g brombær
  • 250 g brombær
  • {{ 175 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g sukker
  • 175 g sukker
  • {{ 0.50 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} l piskefløde
  • 0.50 l piskefløde
  • Pynt og overtræk
  • {{ 300 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g friske jordbær
  • 300 g friske jordbær
  • {{ 500 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g fondant
  • 500 g fondant

Tilberedning

Chokoladebund:
Start med at varme mælken og bland den hakkede chokolade i. Lad chokolade smelte og køle lidt af, mens resten af dejen laves. Blødt smør, sukker og vaniljekorn piskes hvidt. Æg tilsættes lidt ad gangen. Mel, bagepulver og kakao sigtes i og røres sammen. Den smeltede chokolade vendes i dejen.
Dejen fyldes i springform (vigtig at det er en springform) og stryges glat og jævn.
Bagetid: ca. 30 min. ved 180°

Lagkagebund:
Æg og sukker piskes hvidt og luftigt. Mel og bagepulver sigtes i. Dejen smøres ud på bradepande med bagepapir i ca. 1 cm tykkelse.
Bagetid: ca. 8 min. ved 220 °

Brombærskum:
Brombær og sukker koges i 3 min., afkøles og blendes. Fløden piskes næsten stiv og brombær vendes i.

Således samles lagkagen:
Et låg til lagkagen stikkes ud af den lyse lagkagebund i samme størrelse som springformen. Resten af lagkagebunden skæres i brede strimler. De skal være 2/3 af højden på springformen.
Når chokoladebunden er helt kold, tages ringen af, og bunden skæres til således, at den er helt flad på toppen og fylder ca. 1/3 af ringens højde. Ringen sættes på igen, og formen fores hele vejen rundt med strimlerne af lagkagebunden. Jordbærrene sættes på chokoladebunden og brombærskum fyldes i, så kagen er fyldt op. Låget af den lyse lagkagebund lægges på til sidst.

Kagen overtrækkes med (Irmablå) fondant og pyntes efter behag.

Stilles på køl minimum 2 timer og kan med fordel laves dagen før.