Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Vafler med julesukker

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 1 t sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
6 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • Julesukker
  • Julesukker
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} økologisk appelsin
  • 1 økologisk appelsin
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl rørsukker
  • 2 dl rørsukker
  • {{ 0.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk vaniljestang
  • 0.5 stk vaniljestang
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk kanel
  • 1 tsk kanel
  • {{ 0.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk kardemomme
  • 0.5 tsk kardemomme
  • Vafler
  • Vafler
  • {{ 200 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g smør
  • 200 g smør
  • {{ 360 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g hvedemel
  • 360 g hvedemel
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk bagepulver
  • 2 tsk bagepulver
  • {{ 7 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl sødmælk
  • 7 dl sødmælk
  • smør til stegning
  • smør til stegning
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} bg mascarponeost
  • 1 bg mascarponeost
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk fløde
  • 3 spsk fløde
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} appelsin
  • 1 appelsin

Tilberedning

Læg et stykke bagepapir på en bakke. Riv appelsinskal fint og kom på papiret. Drys sukker henover. Skrab vaniljekorn ud og læg på sukkeret.  Drys krydderier på og smuldr alle ingredienser sammen indtil, vaniljen er fordelt. Spred sukkeret tyndt ud og stil det et tørt sted i 24 timer. Herefter kan sukkeret opbevares i lufttæt glas. Smelt smørret. Kom mel og bagepulver i en skål og halvdelen af mælken i. Pisk sammen. Tilføj resten af mælken. Pisk det smeltede smør i og bliv ved med at piske, til dejen er fri for klumper. Lad stå og samle sig i 15-30 minutter. Steg vaflerne sprøde i en anelse smør. Der bliver cirka 12 vafler. Lægges på en  rist, så bevares sprødheden.