Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Chokolade cheesecake

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 40 min sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
4 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • Bund:
  • {{ 250 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g brunkager eller andre småkager
  • 250 g brunkager eller andre småkager
  • {{ 50 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g hasselnødder
  • 50 g hasselnødder
  • {{ 50 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g smør
  • 50 g smør
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk nøddecreme
  • 3 spsk nøddecreme
  • Fyld:
  • {{ 300 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g nøddecreme
  • 300 g nøddecreme
  • {{ 140 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g mælkechokolade
  • 140 g mælkechokolade
  • {{ 500 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g flødeost, neutral, ikke light
  • 500 g flødeost, neutral, ikke light
  • Mælkechokoladeganache
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl piskefløde
  • 2 dl piskefløde
  • {{ 140 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g mælkechokolade
  • 140 g mælkechokolade
  • Pynt:
  • {{ 50 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g hasselnødder
  • 50 g hasselnødder

Tilberedning

Kom småkagerne og hasselnødder i en foodprocessor og blend til mel.

Skær smør i mindre tern, og bland det i blandingen sammen med nøddecreme. Arbejd det sammen med hænderne, sådan at smørret er helt fordelt.

Kom blandingen i bunden og lidt op ad kanten i en springform, ca. 24 centimeter.

Smelt nøddecreme og den hakkede chokolade over vandbad.

Kom flødeosten i en stor skål, og hæld nøddecreme og chokoladen ved. Pisk sammen til det er let luftigt og har konsistens af en lidt tung chokolademousse.

Fordel fyldet over hele bunden med en dejskraber. Hele bunden skal være dækket.

Dæk springformen med husholdningsfilm og stil på køl. Minimum 3-4 timer, gerne natten over.

Varm fløden op i en tykbundet gryde. Kom den grofthakkede chokolade ved, og varm op til det smelter sammen ved lav varme.

Køl ganachen helt.

Pisk den igennem i en skål.

Læg hasselnødderne i en bradepande og rist i ovnen i 10 min. ved 200 grader.

Læg dem i et viskestykke og gnub skallerne af. Hak dem groft, eller halvér dem.

Tag nu kagen ud af springformen, sæt den på en rist.

Hæld ganachen over, lidt af gangen – start fra midten af, og lad den flyde selv, eller hjælp den lidt på vej med en dejskraber. Lad den sætte sig helt på køl før du pynter kagen af.

Pynt af med ristede hasselnødder.

Opskrift af Nada Louise Cay
www.lacucinanada.com