Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Kaneltrøfler

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
6 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 200 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "g", false: "g" || "g"} [(200 * numberOfPeopleRatio <2)] }} god mørk chokolade
  • 200 g god mørk chokolade
  • {{ 1.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "dl.", false: "dl." || "dl."} [(1.5 * numberOfPeopleRatio <2)] }} piskefløde
  • 1.5 dl. piskefløde
  • {{ 0.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "", false: "" || ""} [(0.5 * numberOfPeopleRatio <2)] }} fint revet skal af øko-appelsin
  • 0.5 fint revet skal af øko-appelsin
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "", false: "" || ""} [(1 * numberOfPeopleRatio <2)] }} kanelstang
  • 1 kanelstang
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "", false: "" || ""} [(2 * numberOfPeopleRatio <2)] }} stjerneanis
  • 2 stjerneanis
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "tsk.", false: "tsk." || "tsk."} [(1 * numberOfPeopleRatio <2)] }} akaciehonning
  • 1 tsk. akaciehonning
  • {{ 60 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "g", false: "g" || "g"} [(60 * numberOfPeopleRatio <2)] }} blødt smør
  • 60 g blødt smør
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "spsk.", false: "spsk." || "spsk."} [(2 * numberOfPeopleRatio <2)] }} kakao
  • 2 spsk. kakao
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "tsk.", false: "tsk." || "tsk."} [(1 * numberOfPeopleRatio <2)] }} kanel
  • 1 tsk. kanel

Tilberedning

Hak chokoladen fint og kom den i en lille, dyb skål. 

Varm fløden op i en lille gryde sammen med appelsinskal, kanelstang, stjerneanis og akaciehonning – det må ikke koge, men kun lige småsimre i ca. 5 minutter. 

Tag gryden af varmen. Tag krydderierne op og kasser dem. 

Hæld den varme fløde over chokoladen og lad den stå i 1 minuts tid. Rør derefter massen sammen med små, cirkulære bevægelser i bunden af skålen med en dejskraber. Langsomt vil trøffelmassensamle sig og blive blank og ensartet. Hvis den skiller, så tag det roligt – rør blot massen blank i skålen over et vandbad ved lav varme. 

Tilsæt det bløde smør i små bidder under omrøring. Smørret skal optages helt i massen. 

Hæld trøffelmassen i en lille beholder beklædt med bagepapir (ca. 10 x 14 cm) og sæt den på køl natten over, til den har sat sig fuldstændigt. 

Skær trøffelmassen ud i ca. 24 mindre stykker og vend dem i pulverdrysset, der er en blanding af kakao og kanel.