Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Kaneltrøfler

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 30 min sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
6 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • Trøffelmasse
  • {{ 200 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g god mørk chokolade
  • 200 g god mørk chokolade
  • {{ 1.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl piskefløde
  • 1.5 dl piskefløde
  • {{ 0.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} fint revet skal af øko-appelsin
  • 0.5 fint revet skal af øko-appelsin
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} kanelstang
  • 1 kanelstang
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stjerneanis
  • 2 stjerneanis
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk. akaciehonning
  • 1 tsk. akaciehonning
  • {{ 60 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g blødt smør
  • 60 g blødt smør
  • Pulverdrys:
  • Pulverdrys:
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk. kakao
  • 2 spsk. kakao
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk. kanel
  • 1 tsk. kanel

Tilberedning

Hak chokoladen fint og kom den i en lille, dyb skål. Varm fløden op i en lille gryde sammen med appelsinskal, kanelstang, stjerneanis og akaciehonning – det må ikke koge, men kun lige småsimre i ca. 5 minutter. Tag gryden af varmen. Tag krydderierne op og kasser dem. Hæld den varme fløde over chokoladen og lad den stå i 1 minuts tid. Rør derefter massen sammen med små, cirkulære bevægelser i bunden af skålen med en dejskraber. Langsomt vil trøffelmassen
samle sig og blive blank og ensartet. Hvis den skiller, så tag det roligt – rør blot massen blank i skålen over et vandbad ved lav varme. Tilsæt det bløde smør i små bidder under omrøring. Smørret skal optages helt i massen. Hæld trøffelmassen i en lille beholder beklædt med bagepapir (ca. 10 x 14 cm) og sæt den på køl natten over, til den har sat sig fuldstændigt. Skær trøffelmassen ud i ca. 24 mindre stykker og vend dem i pulverdrysset, der er en blanding af kakao og kanel.