Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Solbærlagkage med hvid chokoladecreme og lakridsmarengs

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 2 t 30 min sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
8 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} pk lagkagebunde
  • 1 pk lagkagebunde
  • Lakridsmarengs
  • Lakridsmarengs
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} æggehvider
  • 2 æggehvider
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk eddike
  • 1 tsk eddike
  • {{ 100 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g sukker
  • 100 g sukker
  • {{ 4 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} - {{ 6 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk knuste lakrids bolsjer
  • 4 - 6 spsk knuste lakrids bolsjer
  • Solbær/hvid chokoladecreme
  • Solbær/hvid chokoladecreme
  • {{ 150 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g solbær
  • 150 g solbær
  • {{ 50 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g sukker
  • 50 g sukker
  • {{ 200 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g hvid chokolade
  • 200 g hvid chokolade
  • {{ 4 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl piskefløde
  • 4 dl piskefløde
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} blade husblas
  • 2 blade husblas
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl solbærdrik
  • 3 dl solbærdrik
  • {{ 150 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g solbær
  • 150 g solbær
  • Glasur
  • Glasur
  • {{ 100 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g flormelis
  • 100 g flormelis
  • {{ 75 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g sukker
  • 75 g sukker
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk solbærsaft
  • 1 spsk solbærsaft

Tilberedning

Dagen før eller tidligere på dagen:
Sæt ovnen på 100 grader. Pisk æggehviderne meget stive, gerne i en metalskål, inden eddiken og halvdelen af sukkeret kommes i. Pisk igen, til det hele er sejt. Vend resten af sukkeret forsigtigt i. Vend til sidst bolsjekrummerne i marengsmassen – juster mængden efter smag. Brug en sprøjtepose eller et par mindre skeer og sæt små toppe på en bageplade med bagepapir. Bag marengsene i ca. 1 time.

Dagen før eller et par timer før:
Solbær/hvid chokoladecreme: Kog solbærrene med sukkeret og blend massen. Udblød husblassen i koldt vand i 5 minutter. Hak chokoladen fint og læg i en skål. Varm halvdelen af piskefløden op til kogepunktet. Kom husblassen heri og lad den opløses. Hæld den varme fløde igennem en sigte over chokoladen og rør, til chokoladen er helt smeltet. Pisk den anden halvdel af fløden til skum og vend i. Vend solbærpureen i massen og sæt cremen på køl et par timer.

PÅ DAGEN: Kog solbærsaften til en sirup. Væsken skal reduceres til halvdelen. Tø 150 g solbær op i en sigte og vend dem med ca. 75 g sukker a la rysteribs. Nu kan kagen samles: Prik den første lagkagebund med en gaffel og dryp med siruppen. Fordel derefter halvdelen af cremen over bunden fordel knap halvdelen af bærrene (gem nogle til pynt) og knus ca. 6-8 stk. marengs over cremen. Gentag med den anden bund. Rør flormelis med saft til glasur og pynt lagkagen. Pynt med de sidste solbær og marengs.

 

Husk: Sundheds- og fødevarestyrrelsen anbefaler at frosne bær får et opkog i 1 min før de spises/anvendes.