Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Festlig lammekrone

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
4 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 800 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "g", false: "g" || "g"} [(800 * numberOfPeopleRatio <2)] }} lammekrone
  • 800 g lammekrone
  • {{ 40 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "g", false: "g" || "g"} [(40 * numberOfPeopleRatio <2)] }} smør
  • 40 g smør
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "fed", false: "fed" || "fed"} [(3 * numberOfPeopleRatio <2)] }} hvidløg
  • 3 fed hvidløg
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "kvist", false: "kviste" || "kvist"} [(1 * numberOfPeopleRatio <2)] }} rosmarin
  • 1 kvist rosmarin
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "spsk.", false: "spsk." || "spsk."} [(2 * numberOfPeopleRatio <2)] }} mynte
  • 2 spsk. mynte
  • salt og peber
  • salt og peber

Tilberedning

Frigør ”skafterne” for kød, så de enkelte ben er helt nøgne, knæk rygstykkerne forsigtigt i leddene, så de kan bøjes mod hinanden og danne en ring med bagsiden udad. 

De to kødstykker bindes sammen med bomuldssnor. 

Form evt. et stykke folie til en kugle, som passer i midten af kronen for at holde på formen.

Knus hvidløg sammen med salt og krydderier, rør det i smørret og gnid lammekronen jævnt over det hele. 

For at undgå at ”skafterne” bliver sorte, kan de dækkes med alu-folie under stegningen.

Varm ovnen til 220 grader og steg kronen i 15 min til den er brunet. Skru ned til 165 o C og steg videre i 20 min.  Mærk nu på kødet som skal føles spændstigt hvis det skal være rosa stegt.

Lad kronen hvile i 15 minutter.

Kog bradepanden af med lidt citronsaft og hvidvin, montér med smør og server saucen til.

Ved anretningen kan kronen fyldes med en god grønsagsstuvning og alu-folien erstattes af hvide papirmanchetter. Lammekronen udskæres til enkelte koteletter ved bordet.

Server råstegte kartofler og en bønnesalat til.