Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Festlig lammekrone

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 1 t sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
4 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 800 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g lammekrone
  • 800 g lammekrone
  • {{ 40 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g smør
  • 40 g smør
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} fed hvidløg
  • 3 fed hvidløg
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} kvist rosmarin
  • 1 kvist rosmarin
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk mynte
  • 2 spsk mynte
  • salt og peber
  • salt og peber

Tilberedning

Frigør ”skafterne” for kød, så de enkelte ben er helt nøgne, knæk rygstykkerne forsigtigt i leddene, så de kan bøjes mod hinanden og danne en ring med bagsiden udad. De to kødstykker bindes sammen med bomuldssnor. Form evt. et stykke folie til en kugle, som passer i midten af kronen for at holde på formen.

Knus hvidløg sammen med salt og krydderier, rør det i smørret og gnid lammekronen jævnt over det hele. For at undgå at ”skafterne” bliver sorte, kan de dækkes med alu-folie under stegningen.

Varm ovnen til 220 grader og steg kronen i 15 min til den er brunet. Skru ned til 165 o C og steg videre i 20 min.  Mærk nu på kødet som skal føles spændstigt hvis det skal være rosa stegt. Lad kronen hvile i 15 minutter.

Kog bradepanden af med lidt citronsaft og hvidvin, montér med smør og server saucen til.

Ved anretningen kan kronen fyldes med en god grønsagsstuvning og alu-folien erstattes af hvide papirmanchetter. Lammekronen udskæres til enkelte koteletter ved bordet.

Tilbehør:
Server råstegte kartofler og en bønnesalat til.