Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Ovnstegt lam med kartoffel/kikærtemos

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 2 t 20 min sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
4 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • Ovnstegt lam med kartoffel/kikærtemos
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk lammekølle
  • 1 stk lammekølle
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk citron
  • 1 stk citron
  • urtesalt
  • urtesalt
  • {{ 50 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g smør
  • 50 g smør
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl hvidvin
  • 2 dl hvidvin
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk Irmas lammefond
  • 2 tsk Irmas lammefond
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} kg kartofler
  • 1 kg kartofler
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} ds kikærter
  • 1 ds kikærter
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} ps rodfrugtchips
  • 1 ps rodfrugtchips

Tilberedning

Sæt ovnen på 175 grader.

Pres citronsaft over kødet og drys urtesalt over. Fordel smørret på lammekøddet og læg i en mindre bradepande. Stik et stegetermometer i. Kom vin, 2 dl vand og lammefond i bunden af bradepanden og sæt kødet i ovnen. Lad kødet stege i ca. 2 timer indtil et stegetermometer viser 65 grader. Tag ud.

Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kog dem møre til mos uden salt. Afdryp kikærterne og skyl dem i kold vand. Kom ærterne i gryden og lad dem blive gennemvarme. Hæld det meste af væden fra og kom en klat smør i. Mos dem til mos og smag til med salt og peber.

Skær kødet i mindre humpler. Server med mos og skysauce og pynt med rodfrugtchips.