Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Asiatisk and

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 1 t 30 min sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
4 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • Citronbrød:
  • Citronbrød:
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} pk brødblanding til nordiske stykker
  • 1 pk brødblanding til nordiske stykker
  • {{ 6 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl lunkent vand
  • 6 dl lunkent vand
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} pk gær
  • 1 pk gær
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} økologiske citroner
  • 2 økologiske citroner
  • Asiatisk and:
  • Asiatisk and:
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk andebryst
  • 2 stk andebryst
  • {{ 4 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} forårsløg
  • 4 forårsløg
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} rødløg
  • 1 rødløg
  • {{ 50 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g usaltede cashewnødder
  • 50 g usaltede cashewnødder
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk sesamolie
  • 3 spsk sesamolie
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk sojasauce
  • 2 spsk sojasauce
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk muscovadosukker
  • 1 spsk muscovadosukker
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk kaffir limeblade
  • 1 spsk kaffir limeblade
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} økologisk lime
  • 1 økologisk lime
  • peber
  • peber
  • fish sauce
  • fish sauce
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl jasminris
  • 3 dl jasminris

Tilberedning

Citronbrød:
Kom vand og gær i en skål og rør sammen. Riv skallen fra den ene citron fint og rør ud i blandingen. Kom brødblandingen i og rør rigtig godt sammen. Læg bagepapir på en bageplade og hæld dejen ud herpå. Gør dine hænder våde af vand og tryk dejen flad, cirka 2 centimeter. Lad dejen hæve i 2 timer. Sæt ovnen på 250 grader varmluft. Skær citronen i helt tynde skiver og pynt dejen med små skiver citron. Bag brødet ved 250 grader i 10 minutter. Skru ned til 220 grader og bag det gyldent og gennembagt. Kig efter 15 minutter. Når du banker brødet i bunden, skal det lyde hult og farven skal være gylden. Hvis ikke, bager du blot videre 5 minutter ad gangen. Afkøl på rist.

Asiatisk and:
Træk og skær skindet fra andebrystfileterne. Skær kødet i tynde skiver og kom i en skål. Skær forårsløg og rødløg fint og vend med kødet. Kom cashewnødder i. Kom olie, soja, sukker, knuste kaffir lime blade og revet skal og saft fra limen samt peber i en lille skål. Bland og vend med kød og grønt. Stil i køleskab.

Tag ud af køleskabet 20 minutter før, du lynsteger blandingen indtil gylden. Husk at and – ligesom alt fjerkræ – skal være gennemstegt. Smag til med fish sauce, limesaft og sukker.

Kog risen efter anvisning og server til anden sammen med godt citronbrød.