-
Hak hvidløg, timianblade og rosmarinblade fint. Tilsæt herefter lidt olivenolie så du får en marinade til at pensle kødet og grøntsagerne med.
-
Smør kødet med marinade.
-
Krydr med salt og peber og stik et stegetermometer i den tykkeste del af kødet.
-
Grill køllen i ca. 1 time indtil stegetermometeret viser 52 grader, så får du rosastegt kød.
-
Tag kødet af og pak det godt ind, så det holder varmen. Lad det trække ca. 30 min, inden det skæres.
-
Halver kartoflerne og steg dem gyldne i ovnen ved 225 grader i ca. 30 minutter.
-
Ordn grøntsagerne og skær dem i mindre stykker. Pensl dem med marinade, men pas på ikke at bruge for meget, da olien så vil dryppe ned på kullene og antænde.
-
Læg grøntsagerne på grillen mens kødet trækker, krydr med salt og peber.
-
Kom persille, olie og revet hvidløg i en blender. Blend indtil du får en ensartet olie, det vil sige blend videre efter pesto-struktur. Smag til med citron, salt og peber.
-
Skær kødet i skiver og server med kartofler og de grillede grøntsager med rucola på toppen og dryp lidt persilleolie på tallerkenen.
-
Kilde: Krydderiet 3, 2006
-
Færdigt arbejde.