Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Grillet lammekølle med grøntsager og persilleolie

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 2 t sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
6 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk lammekølle
  • 1 stk lammekølle
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk friske rosmarinkviste
  • 3 stk friske rosmarinkviste
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk friske timiankviste
  • 3 stk friske timiankviste
  • {{ 4 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk fed hvidløg
  • 4 stk fed hvidløg
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl olivenolie
  • 1 dl olivenolie
  • {{ 1.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} - {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} kg kartofler
  • 1.5 - 2 kg kartofler
  • {{ 4 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk løg
  • 4 stk løg
  • {{ 8 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk forårsløg
  • 8 stk forårsløg
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} hvidløg
  • 2 hvidløg
  • {{ 4 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} peberfrugter
  • 4 peberfrugter
  • {{ 8 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk tomater
  • 8 stk tomater
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} bk rucolasalat
  • 1 bk rucolasalat
  • Persilleolie
  • Persilleolie
  • {{ 50 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g persille
  • 50 g persille
  • {{ 1.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl olie
  • 1.5 dl olie
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} fed hvidløg
  • 1 fed hvidløg
  • {{ 0.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk citron
  • 0.5 spsk citron
  • salt og peber
  • salt og peber

Tilberedning

Hak hvidløg, timianblade og rosmarinblade fint. Tilsæt herefter lidt olivenolie så du får en marinade til at pensle kødet og grøntsagerne med. Smør kødet med marinade. Krydr med salt og peber og stik et stegetermometer i den tykkeste del af kødet. Grill køllen i ca. 1 time indtil stegetermometeret viser 52 grader, så får du rosastegt kød. Tag kødet af og pak det godt ind, så det holder varmen. Lad det trække ca. 30 min, inden det skæres. Halver kartoflerne og steg dem gyldne i ovnen ved 225 grader i ca. 30 minutter. Ordn grøntsagerne og skær dem i mindre stykker. Pensl dem med marinade, men pas på ikke at bruge for meget, da olien så vil dryppe ned på kullene og antænde. Læg grøntsagerne på grillen mens kødet trækker, krydr med salt og peber.

Kom persille, olie og revet hvidløg i en blender. Blend indtil du får en ensartet olie, det vil sige blend videre efter pesto-struktur. Smag til med citron, salt og peber. Skær kødet i skiver og server med kartofler og de grillede grøntsager med rucola på toppen og dryp lidt persilleolie på tallerkenen.

Kilde: Krydderiet 3, 2006