Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Langtidsbraiseret lammebov med ratatouille og hvidløgscreme

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 6 t 40 min sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
5 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} kg lammebov
  • 2 kg lammebov
  • salt og peber
  • salt og peber
  • {{ 4 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} - {{ 6 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk fed hvidløg
  • 4 - 6 stk fed hvidløg
  • {{ 4 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk timiankviste
  • 4 stk timiankviste
  • Ratatouille
  • Ratatouille
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk courgetter
  • 2 stk courgetter
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk auberginer
  • 2 stk auberginer
  • {{ 6 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk tomater
  • 6 stk tomater
  • {{ 4 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk løg
  • 4 stk løg
  • {{ 6 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk fed hvidløg
  • 6 stk fed hvidløg
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} - {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk timiankviste
  • 2 - 3 stk timiankviste
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk laurbærblade
  • 2 stk laurbærblade
  • {{ 0.25 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl olivenolie
  • 0.25 dl olivenolie
  • {{ 0.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk citron
  • 0.5 stk citron
  • salt og peber
  • salt og peber
  • Hvidløgscreme
  • Hvidløgscreme
  • {{ 0.25 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} l yoghurt 10%
  • 0.25 l yoghurt 10%
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} knsp spidskommen
  • 1 knsp spidskommen
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} - {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk fed hvidløg
  • 2 - 3 stk fed hvidløg
  • {{ 0.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk citron
  • 0.5 stk citron
  • salt og peber
  • salt og peber
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk brød
  • 1 stk brød

Tilberedning

Stik boven med halve fed hvidløg og gnid den med olie, timian, salt og peber. Pak den tæt i stanniol (brug et par lag stanniol), så saften bliver inde i pakken. Kom pakken i et passende ildfast fad og sæt den i ovnen ved 125 grader i ca. 6 timer. Prøv med en stegegaffel, om den er mør. Hvis gaflen nemt passerer igennem stegen, er den færdig. Tag boven ud af ovnen, afkøl og pak ud. Gem skyen. Skal stegen spises med det samme, skæres den i skiver og skyen lunes. Hak løgene groft og svits dem bløde uden at de tager farve i en stor gryde. Tilsæt finthakkede hvidløg, timianblade, laurbærblade, salt og peber. Skær grøntsagerne i grove tern og kom i gryden. Lad det hele småkoge under omrøring under låg, til det er helt mørt, ca. 20 minutter. Smag til med salt, peber og citronsaft. Du kan også med fordel tilsætte lidt lammesky.

Rør yoghurt med spidskommen og hvidløg og smag til med salt, peber og citronsaft. Server kød, sky, ratatouille og hvidløgscreme med brød.

Kilde: Krydderiet 3, 2006