-
Stik boven med halve fed hvidløg og gnid den med olie, timian, salt og peber. Pak den tæt i stanniol (brug et par lag stanniol), så saften bliver inde i pakken.
-
Kom pakken i et passende ildfast fad og sæt den i ovnen ved 125 grader i ca. 6 timer. Prøv med en stegegaffel, om den er mør. Hvis gaflen nemt passerer igennem stegen, er den færdig.
-
Tag boven ud af ovnen, afkøl og pak ud. Gem skyen. Skal stegen spises med det samme, skæres den i skiver og skyen lunes.
-
Hak løgene groft og svits dem bløde uden at de tager farve i en stor gryde.
-
Tilsæt finthakkede hvidløg, timianblade, laurbærblade, salt og peber.
-
Skær grøntsagerne i grove tern og kom i gryden. Lad det hele småkoge under omrøring under låg, til det er helt mørt, ca. 20 minutter.
-
Smag til med salt, peber og citronsaft. Du kan også med fordel tilsætte lidt lammesky.
-
Rør yoghurt med spidskommen og hvidløg og smag til med salt, peber og citronsaft.
-
Server kød, sky, ratatouille og hvidløgscreme med brød.
Kilde: Krydderiet 3, 2006
-
Voila!