Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Bøf med gratineret kartoffelmos og svampesauce

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 1 t 15 min sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
6 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 6 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk bøffer
  • 6 stk bøffer
  • salt og peber
  • salt og peber
  • smør
  • smør
  • olie
  • olie
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} bk svampe
  • 2 bk svampe
  • {{ 5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl vand
  • 5 dl vand
  • smør
  • smør
  • {{ 5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl piskefløde
  • 5 dl piskefløde
  • {{ 4 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk tomatvineddike
  • 4 spsk tomatvineddike
  • {{ 1.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} kg bagekartofler
  • 1.5 kg bagekartofler
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl mælk
  • 3 dl mælk
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} smørklat
  • 1 smørklat
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} ps parmiggiano reggiano (40 g)
  • 1 ps parmiggiano reggiano (40 g)
  • {{ 500 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g grønne bønner
  • 500 g grønne bønner
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} bdt broccoli
  • 1 bdt broccoli
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk rødløg
  • 1 stk rødløg
  • {{ 4 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk olivenolie
  • 4 spsk olivenolie
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk dijonsennep
  • 2 spsk dijonsennep
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk honning
  • 2 spsk honning

Tilberedning

Udblød svampene i en skål med 5 dl kogt vand i 30 minutter. Hæld udblødningsvandet gennem et kaffefilter og gem. Svits svampene i smør i en gryde. Kom tomateddike på, og kog op. Tilsæt udblødningsvand og fløde, og lad saucen simre tyk i ca. 30 minutter. Skræl og skær kartoflerne i mindre stykker. Kog dem møre i usaltet vand i ca. 12 minutter. Sæt ovnen på 225 grader. Varm mælk i en gryde. Hæld vandet fra, og mos kartoflerne sammen med mælken. Smag mosen til med en smørklat, salt og peber. Kom mosen i en tærteform, og drys osten over. Gratiner i ovnen, til osten smelter og er let gylden. Kog bønnerne i letsaltet vand i 2 minutter, skyl i koldt vand og afdryp. Skær broccoli i så tynde skiver som muligt, også stilken. Skær løg i helt tynde både. Bland olie, sennep, honning, salt og peber i en skål. Vend grøntsagerne i, og lad dem stå og trække. Drys bøfferne med salt og peber, og steg dem på en hed pande i 2-3 minutter på hver side. Server straks med gratineret mos, sauce og salat.

Kilde: Krydderiet 1, 2005