-
Udblød svampene i en skål med kogt vand i 30 minutter. Hæld udblødningsvandet gennem et kaffefilter og gem.
-
Svits svampene i smør i en gryde. Kom tomateddike på, og kog op.
-
Tilsæt udblødningsvand og fløde, og lad saucen simre tyk i ca. 30 minutter.
-
Skræl og skær kartoflerne i mindre stykker. Kog dem møre i usaltet vand i ca. 12 minutter.
-
Sæt ovnen på 225 grader.
-
Varm mælk i en gryde. Hæld vandet fra, og mos kartoflerne sammen med mælken. Smag mosen til med en smørklat, salt og peber.
-
Kom mosen i en tærteform, og drys osten over. Gratiner i ovnen, til osten smelter og er let gylden.
-
Kog bønnerne i letsaltet vand i 2 minutter, skyl i koldt vand og afdryp.
-
Skær broccoli i så tynde skiver som muligt, også stilken.
-
Skær løg i helt tynde både.
-
Bland olie, sennep, honning, salt og peber i en skål. Vend grøntsagerne i, og lad dem stå og trække.
-
Drys bøfferne med salt og peber, og steg dem på en hed pande i 2-3 minutter på hver side.
-
Server straks med gratineret mos, sauce og salat.
-
Kilde: Krydderiet 1, 2005
-
Færdigt arbejde.