Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Boller i karry med sorte ris

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 45 min sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
4 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 400 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g hakket svinekød
  • 400 g hakket svinekød
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk æg
  • 1 stk æg
  • {{ 0.75 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl hvedemel
  • 0.75 dl hvedemel
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} løg
  • 1 løg
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl mælk
  • 2 dl mælk
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk salt
  • 1 tsk salt
  • peber
  • peber
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk hønsebouillon
  • 1 stk hønsebouillon
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl sorte fuldkornsris
  • 3 dl sorte fuldkornsris
  • Sauce:
  • Sauce:
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk løg
  • 1 stk løg
  • {{ 0.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk æble
  • 0.5 stk æble
  • smør
  • smør
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk karry
  • 1 spsk karry
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk hvedemel
  • 3 spsk hvedemel
  • kogevand
  • kogevand
  • {{ 4 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk piskefløde
  • 4 spsk piskefløde
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk lime
  • 1 stk lime
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} bdt forårsløg
  • 2 bdt forårsløg
  • persille
  • persille

Tilberedning

Riv løget og rør farsen sammen og lad den lige stå og samle sig i 30 minutter i køleskabet. Sæt en gryde med vand over og kom en hønsebouillonterning i. Form farsen til boller og kog dem, indtil de flyder op på overfladen og er gennemkogt. Tag op. Gem kogevandet. Sæt risen over. Hak løg og æble og svits i smør i en gryde. Kom karry på og vend rundt. Drys mel over og vend rundt. Hæld nu ca. 5 dl kogevand over og pisk imens. Kom piskefløde i. Lad saucen simre i 5 minutter og juster konsistensen med mere kogevand. Smag saucen til med limesaft og varm bollerne i saucen. Damp forårsløg i en gryde med letsaltet vand i 1-2 minutter. Server ris, boller i karry med sauce og forårsløg. Drys lidt persille hen over.