-
Rist hasselnødderne gyldne på en tør pande (gem ¼ til servering).
-
Pil og hak løg og hvidløg i små tern. Rens champignoner, og skær dem i skiver.
-
Steg løg, hvidløg og champignoner gyldne i olivenolie på en pande.
-
Tag det af varmen, og smag til med salt, peber og balsamicoeddike.
-
Skræl og riv gulerødder og rødbeder groft. Pluk timianbladene.
-
Blend hasselnødder, løg, hvidløg og champignoner til en jævn masse i en foodprocessor.
-
Hæld den blendede masse over i en skål, og rør æg, gulerødder, rødbeder, timian, havregryn, salt, peber og evt. revet muskatnød i.
-
Fordel massen i et ovnfast fad, og bag plantestegen i ovnen i ca. 30 minutter ved 200°, indtil den er fast og færdigbagt.
-
Anret den færdig-bagte plantesteg med de ristede hasselnødder, æble skåret i tern og frisk timian.
-
Så er der serveret!