Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Kanin med sennep og rosmarin

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 1 t 30 min sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
6 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 1.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} kg kartofler
  • 1.5 kg kartofler
  • {{ 0.25 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} l hvidvin
  • 0.25 l hvidvin
  • {{ 0.25 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} l piskefløde
  • 0.25 l piskefløde
  • {{ 2.25 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} kg kanin
  • 2.25 kg kanin
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl dijonsennep
  • 1 dl dijonsennep
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl olie
  • 1 dl olie
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} - {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk rosmarin
  • 2 - 3 spsk rosmarin
  • salt og peber
  • salt og peber

Tilberedning

Sæt ovnen på 225 grader. Skær kartoflerne i tynde skiver og fordel dem i bunden af en stor ildfast form. Evt. bradepande med høj kant eller to mindre ildfaste forme. Vend kartoflerne med salt og peber. Hæld vin og fløde over og stil i ovnen. Bland sennep, olie og rosmarin i en skål. Kom salt og peber i. Vend nu kaninstykkerne i sennepsblandingen. Tag formen ud af ovnen og fordel kaninkødet over kartoflerne. Stil fadet i ovnen i 25 minutter, så kaninkødet får fin farve. Skru ned og lad retten stege videre ved 200 grader i alt ca.1 time.

 

TIP: Stegetiden afhænger af tykkelsen på kartoffellagene. Hvis kødet er gennemstegt, men kartoflerne ikke er, kan man selvfølgelig tage kødet ud, til kartoflerne er møre.

Kilde: Krydderiet 1, 2007