Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Kanin med sennep og rosmarin

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
6 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 1.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "kg", false: "kg" || "kg"} [(1.5 * numberOfPeopleRatio <2)] }} kartofler
  • 1.5 kg kartofler
  • {{ 0.25 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "l.", false: "l." || "l."} [(0.25 * numberOfPeopleRatio <2)] }} hvidvin
  • 0.25 l. hvidvin
  • {{ 0.25 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "l.", false: "l." || "l."} [(0.25 * numberOfPeopleRatio <2)] }} piske-fløde
  • 0.25 l. piske-fløde
  • {{ 2.25 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "kg", false: "kg" || "kg"} [(2.25 * numberOfPeopleRatio <2)] }} kanin
  • 2.25 kg kanin
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "dl.", false: "dl." || "dl."} [(1 * numberOfPeopleRatio <2)] }} dijonsennep
  • 1 dl. dijonsennep
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "dl.", false: "dl." || "dl."} [(1 * numberOfPeopleRatio <2)] }} olie
  • 1 dl. olie
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "spsk.", false: "spsk." || "spsk."} [(2 * numberOfPeopleRatio <2)] }} rosmarin
  • 2 spsk. rosmarin
  • salt og peber
  • salt og peber

Tilberedning

Sæt ovnen på 225 grader.

Skær kartoflerne i tynde skiver og fordel dem i bunden af en stor ildfast form. Evt. bradepande med høj kant eller to mindre ildfaste forme. Vend kartoflerne med salt og peber. Hæld vin og fløde over og stil i ovnen.

Bland sennep, olie og rosmarin i en skål. Kom salt og peber i. Vend nu kaninstykkerne i sennepsblandingen.

Tag formen ud af ovnen og fordel kaninkødet over kartoflerne.

Stil fadet i ovnen i 25 minutter, så kaninkødet får fin farve. Skru ned og lad retten stege videre ved 200 grader i alt ca.1 time.    

TIP: Stegetiden afhænger af tykkelsen på kartoffellagene. Hvis kødet er gennemstegt, men kartoflerne ikke er, kan man selvfølgelig tage kødet ud, til kartoflerne er møre. Kilde: Krydderiet 1, 2007