Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Peberculotte (Marsklands Okseculotte) med kartoffelmos

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 1 t 20 min sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
4 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk lille culottesteg
  • 1 stk lille culottesteg
  • salt
  • salt
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} ds madagaskarpeber i lage
  • 1 ds madagaskarpeber i lage
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl brandy
  • 1 dl brandy
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} kg kartofler
  • 1 kg kartofler
  • {{ 75 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g smør
  • 75 g smør
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} - {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl parmesanost
  • 1 - 2 dl parmesanost
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} bk salat
  • 1 bk salat

Tilberedning

Sæt ovnen på 225 grader.

Rids fedtlaget på kødet og drys med salt. Fordel halvdelen af peberkornene i bunden af en ildfast form, der passer til kødet. Læg kødet ovenpå.

Fordel resten af peberet på kødet, mas det gerne lidt ind i fedtlaget. Stik et stegetermometer i kødet. Brun kødet i 15-20 minutter. Hæld brandy og 1 dl vand i bunden af formen. Skru ned til 175 grader og steg videre i ca. 35-40 minutter, indtil kernetemperaturen siger 62 grader (medium).

Skræl og skær kartoflerne i mindre stykker og kog dem møre i vand uden salt. Gem kogevandet.

Kom kartofler og smør i en skål og mos. Tilsæt lidt kogevand. Vend parmesanosten i mosen og smag til med salt og peber.

Server kødet med den gode brandy sky til mos og salat.