Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Stegt laks med persillestuvede kartofler

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 30 min sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
4 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} ps kartofler
  • 2 ps kartofler
  • {{ 50 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g smør
  • 50 g smør
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk hvedemel
  • 3 spsk hvedemel
  • {{ 6 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl mælk
  • 6 dl mælk
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl persille
  • 1 dl persille
  • salt og peber
  • salt og peber
  • {{ 4 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} laksefilet
  • 4 laksefilet
  • olie
  • olie
  • {{ 0.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} iceberg
  • 0.5 iceberg
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk æble
  • 1 stk æble
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk citron
  • 1 stk citron

Tilberedning

Kog kartoflerne møre og pil dem.

Smelt smørret i en gryde, uden at det brunes. Tag gryden fra varmen og kom melet heri. Rør melet med piskeris, så melet suger alt smørret.

Sæt gryden tilbage på varmen, og hæld 3 dl mælk langsomt heri. Rør godt rundt med piskeriset, så der ikke dannes klumper. Hæld resten af mælken i under omrøring. Lad saucen simre ved svag varme i 5-6 minutter. Rør ofte i saucen, så den ikke brænder fast i bunden. Vend persille i og smag saucen til med salt og peber.

Krydr laksen med salt og peber og steg gylden på begge sider, i alt ca. 10 minutter.

Snit salaten helt fint og hak æblet i helt små tern. Vend sammen med lidt citronsaft.