Cabernet franc assisterer ofte fætteren cabernet sauvignon i Bordeauxs rødvine, og i Bordeaux-appellationerne Saint-Émilion, Pomerol og Fronsac er druen meget anvendt.
Men den optræder også alene i vine fra Loiredalen, fx fra Bourgueil og Chinon, ligesom den bruges til den læskende og let sødlige Cabernet d’Anjou.
Vine på cabernet franc er som regel lettere, mere saftige og med mindre garvesyre end vine på cabernet sauvignon.
Også Italien har glæde af druen – faktisk dyrkes der mere cabernet franc end cabernet sauvignon.
Fordi vin er Irmas store passion, har vi også altid masser af vin i vores tilbudsavis. Gå på opdagelse i ugens tilbud på vin.
Det siges, at Aglianico sagtens kan måle sig med italienske topdruer som Sangiovese og Nebbiolo.
Merlot gør sig især gældende i vinene fra Saint-Èmilion og Pomerol. Den har store druer, så mosten kan ofte mangle garvesyre.
Pinot Noir fylder næse og mund med en påfuglehale af aromaer – kirsebær, blomme, fugtig jord, svampe, chokolade og cedertræ.
Spätburgunder er den tyske udgave af Pinot Noir, som typisk er hjemhørende i Bourgogne, men hvor priserne de sidste mange år har været på himmelflugt.