Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Cabernet franc

Lær mere om Cabernet Franc-druen

Cabernet franc assisterer ofte fætteren cabernet sauvignon i Bordeauxs rødvine, og i Bordeaux-appellationerne Saint-Émilion, Pomerol og Fronsac er druen meget anvendt.

Men den optræder også alene i vine fra Loiredalen, fx fra Bourgueil og Chinon, ligesom den bruges til den læskende og let sødlige Cabernet d’Anjou.

Vine på cabernet franc er som regel lettere, mere saftige og med mindre garvesyre end vine på cabernet sauvignon.

Også Italien har glæde af druen – faktisk dyrkes der mere cabernet franc end cabernet sauvignon.

 

Fordi vin er Irmas store passion, har vi også altid masser af vin i vores tilbudsavis. Gå på opdagelse i ugens tilbud på vin.

Bliv klogere på andre druer

Blå druer

Aglianico

Det siges, at Aglianico sagtens kan måle sig med italienske topdruer som Sangiovese og Nebbiolo.

Bliv klogere på Aglianico-druen
Blå druer

Merlot

Merlot gør sig især gældende i vinene fra Saint-Èmilion og Pomerol. Den har store druer, så mosten kan ofte mangle garvesyre.

Læs mere om druen her
Blå druer

Pinot Noir

Pinot Noir fylder næse og mund med en påfuglehale af aromaer – kirsebær, blomme, fugtig jord, svampe, chokolade og cedertræ.

Læs mere om druen her
Blå druer

Spätburgunder

Spätburgunder er den tyske udgave af Pinot Noir, som typisk er hjemhørende i Bourgogne, men hvor priserne de sidste mange år har været på himmelflugt.

Lær druen at kende her