Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Pinot Noir

Lær mere om Pinot Noir-druen

Pinot Noir kan lægge most til store og silkebløde vine, der fylder næse og mund med en påfuglehale af aromaer – kirsebær, blomme, fugtig jord, svampe, tobak, chokolade, cedertræ, læder...

Det er en drue, der er svær at dyrke, og vinene er derfor ofte dyrere end mange andre rødvine.

I Bourgogne – undtagen i Beaujolais – bruges druen til alle rødvine og yderligere indgår den i produktionen af champagne. Endvidere er den en af de syv store druer i Alsace og den eneste af dem, der er blå.

I Tyskland anvendes den under navnet Spätburgunder.

 

Fordi vin er Irmas store passion, har vi også altid masser af vin i vores tilbudsavis. Gå på opdagelse i ugens tilbud på vin.

Bliv klogere på andre druer

Blå druer

Gamay

Gamay er fra det franske Beaujolais, og brugt på den rigtige måde, giver den en let, saftig og forfriskende her-og-nu-vine.

Læs meget mere om druen her
Blå druer

Corvina

Corvina kaldes også for Cruina, hvorfra den berømte Amarone kommer, og bruges i distriktet Bardolino.

Læs meget mere om druens smag her
Blå druer

Syrah

Syrah blev i 1600-tallet bragt til Sydafrika. Her blev druen omdøbt til Shiraz, og dette navn bruges nu i flere lande.

Blå druer

Merlot

Merlot gør sig især gældende i vinene fra Saint-Èmilion og Pomerol. Den har store druer, så mosten kan ofte mangle garvesyre.

Læs mere om druen her