Pinot Noir kan lægge most til store og silkebløde vine, der fylder næse og mund med en påfuglehale af aromaer – kirsebær, blomme, fugtig jord, svampe, tobak, chokolade, cedertræ, læder...
Det er en drue, der er svær at dyrke, og vinene er derfor ofte dyrere end mange andre rødvine.
I Bourgogne – undtagen i Beaujolais – bruges druen til alle rødvine og yderligere indgår den i produktionen af champagne. Endvidere er den en af de syv store druer i Alsace og den eneste af dem, der er blå.
I Tyskland anvendes den under navnet Spätburgunder.
Fordi vin er Irmas store passion, har vi også altid masser af vin i vores tilbudsavis. Gå på opdagelse i ugens tilbud på vin.
Gamay er fra det franske Beaujolais, og brugt på den rigtige måde, giver den en let, saftig og forfriskende her-og-nu-vine.
Corvina kaldes også for Cruina, hvorfra den berømte Amarone kommer, og bruges i distriktet Bardolino.
Syrah blev i 1600-tallet bragt til Sydafrika. Her blev druen omdøbt til Shiraz, og dette navn bruges nu i flere lande.
Merlot gør sig især gældende i vinene fra Saint-Èmilion og Pomerol. Den har store druer, så mosten kan ofte mangle garvesyre.